«Η οικονομική πολιτική της ΝΔ θα δημιουργήσει αδιέξοδα, είμαι ανήσυχος για την οικονομία στο μέλλον. Οι αντικειμενικές συνθήκες για να διεκδικήσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία είναι εκεί», αποφάνθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σε ελεύθερη απόδοση από τα οξφορδιανά συριζαϊκά: οι σύντροφοι ελπίζουν να έρθει μια ακόμη οικονομική καταστροφή, που θα φέρει ένα κύμα αγανάκτησης για να το ξανακαβαλήσουν. Λογικό. Οι γέροι σκύλοι, σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να μάθουν νέα κόλπα.

Υποδομές

Η Πέτη Πέρκα θέλησε να απαντήσει στη ΝΔ που μέμφεται τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού. Ετσι, επισήμανε ότι εκείνοι δεν βρήκαν καν υποδομές όταν παρέλαβαν, αλλά τον Ιούλιο του 2019 παρέδωσαν το ΚΥΤ της Μόριας με μόλις 1.000 πρόσφυγες πάνω από τη χωρητικότητά του. Μεταξύ μας, πάντως, κάποιος που διαφημίζει το καμπ που έγινε συνώνυμο της αθλιότητας ανά την Ευρώπη σαν επίτευγμα δεν χρήζει καν απάντησης. Χρήζει μετεκλογικής ξεκούρασης.

Ομάδα

Την αρχή την έκανε η Ολγα Δάλλα, που κατήγγειλε τη μετακίνησή της σε άλλο ψηφοδέλτιο για χάρη του Μπιμπίλα. Τώρα, όμως, ο αριθμός των «θυμάτων» της Ζωής έχει φτάσει τα οκτώ. Οπότε έφτιαξαν και «Ομάδα παραγκωνισθέντων Υποψηφίων Βουλευτών από την Πλεύση Ελευθερίας», η οποία σήμερα δίνει συνέντευξη για να πει τη δική της πλευρά της ιστορίας. Εντάξει, έχουν πλάκα όλα αυτά σε μια βαρετή προεκλογική περίοδο. Αλλά μια Βουλή στην οποία θα ασχολούμαστε με τέτοια, δεν θα έχει καθόλου.

Υποψηφιότητα

Με ένα σύντομο ποστ ο Μουσταφά Κατραντζή, ο γαλάζιος της Ροδόπης στον οποίο αναφέρθηκε ο Τσίπρας στην προχθεσινή διακαναλική του – λέγοντας ότι υπάρχει «σαφής αναφορά» ότι ήταν «στρατευμένος στα σχέδια της Αγκυρας και του τουρκικού προξενείου» – ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει για την εξέλιξη και εγκαλεί τους γαλάζιους. Αν όμως το έγγραφο της ΕΥΠ είναι σωστό για τον νεοδημοκράτη υποψήφιο γιατί δεν είναι και για τους δικούς του;