Ακόμη μία επιβράβευση για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, αυτή τη φορά από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ο νεαρός άσος είναι ο νέος κάτοχος του βραβείου «Πλάτων Φορόπουλος», καθώς αναδείχθηκε από το κοινό του paokfc.gr και του PAOK FC Official App MVP της σεζόν 2022-23. Ο Κωνσταντέλιας κέρδισε το 31,47% των προτιμήσεων του κοινού, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ντόμινικ Κοτάρσκι, ενώ το άτυπο βάθρο συμπλήρωσε ο Ινγκι Ινγκασον. Υπενθυμίζεται ότι τους τρεις αυτούς ποδοσφαιριστές, με την ίδια ακριβώς σειρά μάλιστα, είχε ψηφίσει το κοινό και στη σχετική ψηφοφορία της Super League, ενώ στη σχετική διαδικασία ανάμεσα στους παίκτες του ΠΑΟΚ, την πρωτιά είχε καταλάβει ο Κάλεντ Νάρεϊ, αφήνοντας πίσω του τούς Ντάγκλας Αουγκούστο και Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ αναφέρει μεταξύ άλλων στο σχετικό του κείμενο για τον «Ντέλια»: «Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και τον είχαν δει στο γήπεδο είχαν να λένε μόνο τα καλύτερα για την απαράμιλλη τεχνική του. Η τεχνική όμως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν αρκεί. Χρειάζονται πολλά περισσότερα στοιχεία για να πρωταγωνιστήσεις στο κορυφαίο επίπεδο.

Προσηλωμένος

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας το ήξερε και δούλεψε σκληρά. Πάντα προσηλωμένος στον στόχο του. Στην καλοκαιρινή προετοιμασία της σεζόν 2022-23 κατέθεσε τα πρώτα δείγματα γραφής. Χρειαζόταν όμως να περιμένει λίγο ακόμα. Οταν ήρθε η ευκαιρία, δεν κοίταξε ποτέ πίσω του. Το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου τον βρήκε να μετράει 37 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, 2.686 λεπτά, τρία γκολ, έξι ασίστ και να είναι πλέον διεθνής με την Εθνική Ελλάδας. Ο… αέρινος Γιάννης Κωνσταντέλιας έγινε ο Mr. Breeze του Δικεφάλου και κατάφερε να κερδίσει το χειροκρότημα όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας – και όχι μόνο – και να εξελιχθεί σε ένα από τα βασικά γρανάζια της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου». Στο μεταξύ ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προσπάθειά του για την απόκτηση του Μανόλο Γκαμπιαντίνι ο οποίος αποτελεί την πρώτη επιλογή για τον βασικό φορ της νέας σεζόν, αλλά όπως φαίνεται η συγκεκριμένη υπόθεση απαιτεί αρκετή υπομονή.