Ο Κώστας Σλούκας έχει τον ίδιο ρόλο στα 33 του με αυτόν που είχε στα 27 του στη Φενέρμπαχτσε. Αυτό είπε χθες ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε συνέντευξη που παραχώρησε και η οποία ήρθε λίγες ώρες έπειτα από τις δηλώσεις του ίδιου του παίκτη που εξωτερίκευσε με ξεκάθαρο τρόπο τη δυσαρέσκειά του για τον χρόνο συμμετοχής. Υπάρχει σεβασμός ανάμεσα σε Μπαρτζώκα και Σλούκα, δεν θα μπορούσαν να είναι στην ίδια ομάδα αν δεν υπήρχε, είναι ξεκάθαρο όμως πως υπάρχει και διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων. Και του πώς πρέπει να πορευτούν από εδώ και στο εξής. Ο Σλούκας παρά τα χρόνια που περνάνε, δεν δείχνει να πτοείται ιδιαίτερα και θέλει να έχει περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Ο Μπαρτζώκας θεωρεί πως αυτός ο ρόλος είναι ο ιδανικός για τον παίκτη του. Χάσμα.

Μπορούν να το λύσουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι; Θα φανεί στο ραντεβού που θα κάνουν με τον παίκτη. Εκεί θα κριθούν όλα, αυτή είναι η πλέον κρίσιμη μέρα/συνάντηση για το μέλλον του Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό. Ισως όμως θα πρέπει στην ίδια συνάντηση να βρίσκεται και ο προπονητής αφού η καθημερινότητα μιας ομάδας έχει άμεση επαφή μεταξύ παίκτη και προπονητή. Και όχι μεταξύ παίκτη και προέδρων. Οταν το καλοκαίρι τελειώνει και τα συμβόλαια έχουν υπογραφεί, δεν παίζει ρόλο ο αριθμός χρημάτων και τα… μηδενικά που υπάρχουν σε αυτά. Αλλά οι αποφάσεις του προπονητή και το κατά πόσο μπορεί να τις δεχτεί ο κάθε παίκτης.

Αν ο Σλούκας δεχτεί να πάρει τον ρόλο που είχε και φέτος και με τον οποίο – σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα – έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, τότε θα μείνει στον Ολυμπιακό. Διαφορετικά θα έχει μπροστά τους πολλές προτάσεις για να αποφασίσει ποια θα αποδεχτεί. Αν πάρει την απόφαση να αποχωρήσει. Αλλωστε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις το τι θα αποφασίσει ο παίκτης είναι και αυτό που στο τέλος μετράει.