Η 21η Μαΐου έδωσε στη Νέα Δημοκρατία όχι μόνο την πρωτιά στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, αλλά και μια διόλου ευκαταφρόνητη διαφορά 12 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ανατρέποντας το προβάδισμα 8 μονάδων της Κουμουνδούρου το 2019. Η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν εντυπωσιακή ακόμα και σε δήμους όπου παραδοσιακά συγκέντρωνε τα χαμηλότερα ποσοστά της, όπως είναι η Αγία Βαρβάρα ή οι Αγιοι Ανάργυροι, ενώ ακόμα και στο Περιστέρι επικράτησε του ΣΥΡΙΖΑ με 10,5%.

Στο μέτωπο των εδρών, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να διατηρήσει τουλάχιστον τους 4 από τους 5 βουλευτές που εξέλεξε  στις πρόσφατες εκλογές, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Γιάννη Λοβέρδο να μην απειλούνται.  Η τέταρτη στη λίστα της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα θα είναι σίγουρα στην επόμενη Βουλή αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιλέξει την έδρα της Δυτικής Αθήνας. Ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ευελπιστεί στην εκλογή πέντε βουλευτών.

Τα δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η Εφη Αχτσιόγλου και η Ρένα Δούρου επικράτησαν με μεγάλη άνεση των ανθυποψηφίων τους και θα βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τσίπρα, Γιάννη Δραγασάκη θα αποτελούν τους εκπροσώπους του κόμματος στη Βουλή. Σε κίνδυνο είναι η δεύτερη έδρα του ΚΚΕ στη Δυτική Αθήνα, η οποία μάλλον θα καταλήξει σε κάποιο νεοεισερχόμενο κόμμα στη Βουλή, με την πρώτη σε σταυρούς Βιβή Δάγκλη να είναι η εκπρόσωπος του Περισσού. Από το ΠΑΣΟΚ σίγουρη θεωρείται η νέα θητεία της Νάντιας Γιαννακοπούλου.