Ο Βόρειος Τομέας Αθηνών μπορεί να διαιρεθεί σε δύο ζώνες. Στο δυτικό τμήμα που περιλαμβάνει τους Δήμους Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γαλατσίου, Ηρακλείου και Νέας Ιωνίας, όπου παραδοσιακά ήταν από τις πιο προνομιακές του ΣΥΡΙΖΑ, και στην υπόλοιπη εκλογική περιφέρεια (Κηφισιά, Ψυχικό, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή κ.ο.κ.) όπου η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά είναι πολύ υψηλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ είδε τα ποσοστά του να υποχωρούν στην περιοχή κάτω από 20%, μην μπορώντας να ξεπεράσει το 25% ακόμα και στο Γαλάτσι ή στη Νέα Ιωνία.

Από τους 16 βουλευτές του Βόρειου Τομέα Αθηνών βέβαιη θεωρείται η επανεκλογή 7 από τη Νέα Δημοκρατία, 3 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 1 από το ΠΑΣΟΚ, 2 από το ΚΚΕ. Οι υπόλοιπες τρεις έδρες θα διανεμηθούν στα όποια κόμματα υπερβούν το 3% πανελλαδικά, με τυχόν έδρες που δεν θα κατανεμηθούν να παραμένουν στη Νέα Δημοκρατία.

Οι δύο αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης, μαζί με την πρώην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον Δημήτρη Καιρίδη, τη Ζωή Ράπτη και τον Θεόδωρο Ρουσσόπουλο θα έχουν τη δυνατότητα για μια νέα κοινοβουλευτική θητεία. Ο έβδομος στη γαλάζια λίστα, πρώην αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης απειλείται μόνο στο απίθανο σενάριο οκτακομματικής Βουλής, ενώ στην αναμονή βρίσκονται ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η Αρια Αγάτσα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, η Αθηνά Λινού πρώτευσε στη μάχη του σταυρού, ξεπερνώντας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίοι αναμένεται να είναι η τριάδα των βουλευτών του κόμματος, με τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Πάνο Σκουρλέτη να έχουν πολύ δύσκολο έργο για να κερδίσουν μια νέα θητεία. Στο ΠΑΣΟΚ, η έκπληξη στη μάχη του σταυρού ήταν η πρωτιά της Μιλένας Αποστολάκη έναντι του Ανδρέα Λοβέρδου, με τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2021 να έχει αμυδρές ελπίδες για μια δεύτερη έδρα στην εκλογική περιφέρεια. Δυο νέες γυναικείες είσοδοι από το ΚΚΕ στα κοινοβουλευτικά έδρανα με την Αφροδίτη Κτενά και την Ερη Ρίτσου, κόρη του κορυφαίου ποιητή Γιάννη Ρίτσου.