Δυνατές οι εφετινές μεταγραφικές κινήσεις στην Ευρώπη. Η Μπαρτσελόνα ντύνει στα χρώματά της τον  Ιλκάι Γκουντογκάν. Οπως έγινε γνωστό χθες, ο γερμανός μεσοεπιθετικός έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών  και ενώ υπάρχει οψιόν επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο. Μάλιστα, η ισπανική λίγκα άναψε το «πράσινο φως» ώστε να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση και να πάει από την Αγγλία και τη Σίτι ο Γκουντογκάν στη Βαρκελώνη. Γυρίζει σελίδα ο άσος που οδεύει στα 33 του χρόνια και έπειτα από επτά σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ (εκεί βρέθηκε το 2016 ερχόμενος από την Ντόρτμουντ και το γερμανικό πρωτάθλημα). Εφέτος ήταν μαγικός με τους Πολίτες, πραγματοποίησε 51 εμφανίσεις με 11 γκολ και επτά  ασίστ, ενώ πανηγύρισε και το ιστορικό τρεμπλ. Ενας παίκτης καταλύτης για τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Πάντως, η Σίτι δεν μένει χωρίς να κινείται στο παζάρι. Κάπως έτσι, ο Ματέο Κόβασιτς αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την Τσέλσι και οι Μπλε χάνουν ένα σημαντικό γρανάζι από τη μεσαία τους γραμμή. Ο κροάτης χαφ είχε συμφωνήσει με τη Μάντσεστερ Σίτι εδώ και περίπου δύο εβδομάδες και η Τσέλσι αποδέχθηκε την προσφορά, άρα και τη μεταγραφή.

Μένοντας στην Αγγλία, η Αρσεναλ αγγίζει τον Κάι Χάβερτς, πληρώνοντας ένα ποσό άνω των 70 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι. Μαζί με τα μπόνους και τις προμήθειες των ατζέντηδων η μεταγραφή αναμένεται να ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ, ενώ ο γερμανός φορ προβλέπεται να εισπράττει 11 εκατ. ευρώ ετησίως και θα υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. Ο Χάβερτς, ας σημειωθεί, μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε ακουστεί και για τη Ρεάλ Μαδρίτης που αναζητεί έναν κυνηγό με «βαρύ όνομα» για να ηγηθεί της επίθεσής της μετά τη φυγή για τη Σαουδική Αραβία του Καρίμ Μπενζεμά. Στην Τσέλσι ο Χάβερτς είχε πάει το 2020 από την Μπάγερ Λεβερκούζεν και σημείωσε 32 γκολ στην τριετία που αγωνίστηκε με την ομάδα του Λονδίνου. Φτάνοντας μάλιστα και σκοράροντας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2021 απέναντι στη Σίτι.

Και επίσης: τίποτα δεν μπορεί να προβλεφθεί για το μέλλον του Εμπαπέ, δηλαδή το παραμικρό με τη σιγουριά που χρειάζεται. Η Ρεάλ ναι μεν πήρε από την Εσπανιόλ τον Χοσελού, ωστόσο του έδωσε το Νο 14 και αμέσως οι… υποψιασμένοι άρχισαν να σκέφτονται την επόμενη μεταγραφή. Η «Marca» δε, ξεκαθάρισε πως το 9 της λευκής φανέλας της Ρεάλ Μαδρίτης μένει… ελεύθερο γιατί πολύ απλά αναμένει τον γάλλο αστέρα.

«Αραβας» ο Καντέ

Ενας άλλος Γάλλος, ο Ενγκολό Καντέ, μεταπήδησε στην Αλ Ιτιχάντ προ ημερών, όμως δεν ξέχασε την Τσέλσι που ήταν το σπίτι του για επτά χρόνια και έκανε συγκινητική ανάρτηση στο Instagram.

«Εφτασε η στιγμή για μένα να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Πριν όμως από αυτό, είναι σημαντικό για μένα να πω ευχαριστώ στην σπουδαία και όμορφη οικογένεια της Τσέλσι.

Μόνο καλές αναμνήσεις, σπουδαίες νίκες και σημαντικοί τίτλοι που κατακτήθηκαν μαζί σας. Από τα βάθη της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ πολύ, δεν θα σας ξεχάσω ποτέ.

Το τελευταίο διάστημα δεν ήταν εύκολο για εμάς και την οικογένειά μας, όμως καταφέραμε να μείνουμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε φήμες και ψέματα.

Τα λέμε σύντομα για νέες περιπέτειες στον αγωνιστικό χώρο με την Αλ Ιτιχάντ και την Εθνική Γαλλίας», ανέφερε ο Καντέ.

Τέλος, στη Γιουβέντους πάει ο Μίλικ! Η Γηραιά Κυρία ανακοίνωσε πως ενεργοποίησε την οψιόν που υπήρχε στη συμφωνία με τη Μαρσέιγ και απέκτησε τον πολωνό κυνηγό.