Στο πλαίσιο των καλών του σχέσεων με τη Μακάμπι Χάιφα ο Αρης βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Ισραήλ για φιλικά παιχνίδια με τη συγκεκριμένη ομάδα. Οι Κίτρινοι είχαν φιλοξενήσει τη Μακάμπι τον χειμώνα κατά τη διακοπή του Μουντιάλ και τώρα ως μια ανταπόδοση, οι Ισραηλινοί κάλεσαν τον Αρη στα δικά τους λημέρια για ένα πρώτο στάδιο προετοιμασίας. Προχθές μάλιστα οι δύο ομάδες έδωσαν και ένα παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα στο οποίο νίκησε με 1-0 εκείνη του Τόλη Τερζή χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Το παιχνίδι ήταν ουσιαστικά ένα ξεμούδιασμα, αφού μόλις πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε προπονήσεις ο Αρης και μερικές ώρες νωρίτερα είχε κάνει το ταξίδι για το Ισραήλ.

Το επίσημο φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για αύριο και την επομένη η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη. Σε αυτό το ταξίδι ο Τερζής έχει μαζί του πολλούς ποδοσφαιριστές που αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν το προσεχές διάστημα, όπως για παράδειγμα ο Γκρέι, ενώ στο προχθεσινό παιχνίδι έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε δύο από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Ντομαγκόι Πάβιτσιτς και Ρόναλντ Ματαρίτα. Συμπεράσματα βέβαια δεν είναι δυνατόν να βγουν από ένα τέτοιο παιχνίδι και το μόνο που κρατάει ο Τερζής είναι η διάθεση που έδειξαν όσοι αγωνίστηκαν, παρά την κούραση που είχαν από το ταξίδι. Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα που έχει μείνει στη Θεσσαλονίκη καθώς «τρέχει» όλα τα ζητήματα σχετικά με μεταγραφές και αποχωρήσεις, ζήτησε από το τεχνικό τιμ το βίντεο του αγώνα για να έχει και εκείνος μία πρώτη εικόνα από τους παίκτες που αγωνίστηκαν.

Ο Γκαρσία

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη έχει μείνει και ο Ματέο Γκαρσία ο οποίος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα όσο τα σενάρια γύρω από το όνομά του δίνουν και παίρνουν. Ο Αρης βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ατλας για την παραχώρησή του, ενώ στο Μεξικό θεωρούν δεδομένη τη μεταγραφή, με τον αργεντινό άσο να υπογράφει τριετές συμβόλαιο, όπως τουλάχιστον αναφέρουν.