Αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα η επόμενη μπασκετική σεζόν, αν κρίνουμε απ’ όλα όσα βλέπουμε έως τώρα. Μόλις λίγες μέρες μετά το τέλος της χρονιάς, με τον Ολυμπιακό δίκαια να κατακτά κάθε τίτλο που διεκδίκησε στην Ελλάδα και να φτάνει μια ανάσα από την κατάκτηση και της Euroleague, ο Παναθηναϊκός δείχνει τις διαθέσεις του για να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο. Με την πρόσληψη ενός κορυφαίου προπονητή, ο οποίος δεν αρκείται μόνο στα αγωνιστικά και τις τακτικές, αλλά είναι προφανές πως θα επιχειρήσει να «παίξει» και με το μυαλό των αντιπάλων του. Οπως έκανε και κατά την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στην Εφές. Ο Εργκίν Αταμάν σχεδόν σε κάθε του συνέντευξη από τη μέρα που ανακοινώθηκε αναφέρει τις λέξεις «Ολυμπιακός» και «Μπαρτζώκας». Και την ίδια ώρα δεν σταματά να επαναλαμβάνει το πόσο μεγάλες μεταγραφικές «βόμβες» θα υπάρξουν από τον Παναθηναϊκό.

Η τακτική των mind games είναι θεμιτή στον αθλητισμό, ιδιαίτερα από προπονητές του υψηλότερου επιπέδου. Κοτζάμ Μουρίνιο πορεύεται με αυτά ακριβώς τα mind games σε όλη του την καριέρα. Για τον Αταμάν όμως και για τον κάθε Αταμάν που θα μπορούσε να είναι στη θέση του Τούρκου, ο δρόμος για να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό όπως είπε χθες είναι πολύ δύσκολος. Χρειάζεται χρόνος και αρκετή δουλειά, δίχως κανείς να του εγγυηθεί πως εντέλει θα το πετύχει. Γιατί η σεζόν έκλεισε με τη διαφορά των δύο ομάδων να είναι τεράστια. Υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν έχει ανάγκη από τόσες αλλαγές στο ρόστερ του όπως ο Παναθηναϊκός. Θα πορευτεί με τον ίδιο κορμό, με τις ίδιες ιδέες και έχει ήδη προσθέσει τον Μιλουτίνοφ φτιάχνοντας ένα δίδυμο πύργων στα καλάθια.

Η σεζόν σίγουρα θα είναι περισσότερο ανταγωνιστική εντός γηπέδων, ο Παναθηναϊκός δεδομένα θα ενισχυθεί και θα βελτιωθεί, αλλά θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εκτός παρκέ. Κι αν αυτό δεν ξεπερνάει τα όρια, τότε κάνει το προϊόν ακόμα πιο ελκυστικό.