Στα όπλα της επιστημονικής… φαρέτρας, πάντως, προκειμένου να «πειστούν» οι καταναλωτές συμπεριλαμβάνεται και η διατροφική τους αξία. Είναι ενδεικτικό πως οι αποξηραμένες ακρίδες περιέχουν μέχρι και 77 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια, τη στιγμή που το κρέας περιέχει 55 γραμμάρια. Την ίδια στιγμή, τα σκουλήκια, οι κάμπιες και οι τερμίτες περιέχουν πολυακόρεστα λιπαρά ενώ οι ακρίδες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και ψευδάργυρο.

Τα έντομα, λοιπόν, έχουν μπει και στο ελληνικό επιστημονικό… στόχαστρο. Τον τελευταίο χρόνο, η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του τμήματος Χημείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – μελέτη για το κατά πόσο τα εδώδιμα έντομα αλλά και τα σαλιγκάρια καθώς και η πρωτεϊνη τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή τροφίμων. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν πως η προσθήκη πρωτεϊνών από έντομα σε τρόφιμα λειτουργεί αρκετά καλά. Μάλιστα, η ερευνητική ομάδα αναμένεται το προσεχές διάστημα να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του έργου «HelEntoFood», με χρηματοδότηση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ), στο πλαίσιο της 1η Προκήρυξης Ερευνητικών Έργων ΕΛΙΔΕΚ για την Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/Τριών.