Ετοιμος να προσθέσει ακόμη 15 εκατ. ευρώ στην τεράστια επένδυση που «τρέχει» 13 χρόνια τώρα σε φόντο ερυθρόλευκο είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είναι έτοιμος να καλύψει εξ ολοκλήρου τη νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ – που αναμένεται στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής.

Προφανώς δεν χρειάζεται να διαθέτει κάποιος ουσιαστικές γνώσεις στα οικονομικά για να καταλάβει τη σημασία αυτής της είδησης. Διότι η διαδικασία ΑΜΚ για κάθε ανώνυμη εταιρεία εξηγεί την ανάγκη εισροής κεφαλαίων και αυτό συμβαίνει όταν τα έσοδα περιορίζονται. Ο Ολυμπιακός μέσω της αγωνιστικής σεζόν που ολοκληρώθηκε έμεινε ουσιαστικά για τρίτη σεζόν στη σειρά μακριά από τα αστέρια αλλά και τα εκατ. ευρώ του Champions League. Πέρυσι τέτοια εποχή η ανάλογη διαδικασία (ΑΜΚ) ήταν ύψους 10 εκατ. ευρώ. Φέτος ανεβαίνει ακόμη ψηλότερα. Και πάντα έχει τον ίδιο παρονομαστή: τη μοναξιά του Βαγγέλη Μαρινάκη, που η συνολική επένδυσή του στην ομάδα της καρδιάς του είναι τέτοια πια από το καλοκαίρι του 2010 που χάνεις το… μέτρημα.

Εγγυάται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Και το επιβεβαιώνει με πράξεις. Με τα χρήματα αυτής της αύξησης ο Ολυμπιακός γεμίζει το ρεζερβουάρ του. Και για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες απαραίτητες για τη λειτουργία του club (αδειοδότηση κ.λπ.). Και για να είναι έτοιμος να μπει στο… ράλι των μεταγραφών. Εκεί όπου όλοι περιμένουν πως σύντομα έρχονται και οι πρώτες εξελίξεις…