Εκτιμά ότι οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ θα τρέξουν γρήγορα. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης πιστεύει μάλιστα ότι το όριό τους πρέπει να είναι η επόμενη αναμέτρηση, όχι οι ευρωεκλογές του 2024 – όπως δήλωσε ο αρχηγός το εκλογικό βράδυ. Κάποιος περισσότερο μυημένος στα συριζαϊκά πράγματα, πάντως, θα μπορούσε να του πει ότι οι αυτοδιοικητικές κάλπες δεν είθισται να είναι προνομιακό πεδίο για το κόμμα του. Το ΠΑΣΟΚ έχει καλύτερο networking στην τοπική αυτοδιοίκηση.  

Μαμή

«Η Αριστερά δεν είναι το 166 που κάθε φορά που θα χρεοκοπεί η χώρα θα τη φωνάζουμε για να πράττει τα δέοντα. Η Αριστερά είναι μια παράταξη με διάρκεια και προοπτική», αναφώνησε ο Νίκος Παππάς. Εχουν περάσει τόσα χρόνια κι ακόμη να καταλάβει ο σύντροφος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κλήθηκε το 2015 σαν γιατρός να θεραπεύσει τον ασθενή, αλλά σαν την κυρά μας τη μαμή να του προσφέρει μαντζούνια – που ανακουφίζουν για όσο διάστημα κρατάει η ευφορική δράση τους.

Τιτίβισμα

Ατιμο πράγμα τα σόσιαλ μίντια. Ολο και κάποιος θα αναζητήσει τα γραφόμενά σου εκεί αν αναλάβεις κυβερνητικό πόστο. Ετσι κι η Κουμουνδούρου έψαξε στο Twitter της Χριστίνας Αλεξοπούλου και ανακάλυψε ένα τιτίβισμα του 2019. Το «η προστασία του αγέννητου παιδιού, συνιστά κορυφαίο ζήτημα ηθικής και αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού. Διότι το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως». Λίμπεραλ δεν το λες. Ωδή στον Νατσιό το λες.

Δυνατότητα

Ο Βασίλης Κικίλιας συνιστά να περιμένουμε να δούμε τους «Σπαρτιάτες» στη Βουλή. Για «να καταλάβει ο κόσμος και η κοινωνία τι είναι ο καθένας από αυτούς. Μπορούν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο; Υπάρχει αξιακός κώδικας; Δεν υπάρχει; Υποδύονται κάτι το οποίο δεν είναι; Είναι σημαντικό γιατί είναι και παιδευτικό». Εντάξει, το εκλογικό σώμα αναδεικνύει ή εξαφανίζει τους πάντες. Ομως, το πολιτικό σύστημα έχει μάθει από την προηγούμενη εμπειρία του; Είναι διατεθειμένο να συνασπιστεί εναντίον τους;