Χάθηκε ο Πάντερ για τον Παναθηναϊκό και μαζί χάθηκε και η ευκαιρία να αποκτήσουν οι Πράσινοι έναν παίκτη που θα ήταν αυτό που λέμε «λεφτά στην τράπεζα». Τουλάχιστον με την εικόνα που είχε δείξει τα δύο τελευταία χρόνια και στη συνεργασία που είχε με τον μετρ του είδους, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Πάντερ έδειξε μια ωριμότητα που παλαιότερα δεν είχε και αυτό το στοιχείο ήταν ίσως σημαντικότερο και από το ίδιο του το ταλέντο που είναι πλούσιο. Αλλά αυτή την ωριμότητα την έβγαλε με τον προπονητή που είναι ο καλύτερος στο να τους ωριμάζει τους παίκτες. Με τον Ζοτς. Δεν είναι βέβαιο πως θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο σε κάθε του συνεργασία. Δεν παύει όμως να είναι μια περίπτωση που θα πρέπει να ψάξεις καλά και να σταθείς και τυχερός για να βρεις ανάλογη στην αγορά.

Ωστόσο, η απώλεια ενός παίκτη δεν σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα μείνει εκεί και δεν θα ψάξει να βρει κάτι ανάλογο. Αλλωστε τη μέρα που χάθηκε ο Πάντερ, νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ο Βιλντόζα. Ενας πραγματικά καταπληκτικός παίκτης, ίσως λίγο… άτυχος όσον αφορά τις εντυπώσεις της μεταγραφής του καθώς ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Και συνέπεσε με το «όχι» του Πάντερ. Ομως ο Παναθηναϊκός και οι φίλοι του θα πρέπει να δουν τι έχουν και τι κέρδισαν τελικά απ’ αυτή τη μέρα. Και ο Βιλντόζα είναι ένα μεγάλο κέρδος, που θα φανεί όταν θα αρχίσουν οι αγώνες.

Ενας παίκτης που ταιριάζει στα «θέλω» του Αταμάν και στο μπάσκετ που αντιπροσωπεύει. Δηλαδή σε ένα μπάσκετ με ελευθερία στους παίκτες. Και μαζί και με την ευθύνη. Ο Βιλντόζα μας έχει δείξει πως μπορεί να παίξει ελεύθερα και του αρέσει να παίζει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Οπως μπορεί να πάρει και την ευθύνη. Τέτοιους χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να γίνει και πάλι κανονική ομάδα. Και ας μην έχουν αυτοί οι παίκτες τα σούπερ φαντεζί ονόματα.