Προτού ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδιάσει ακόμη και τους συντρόφους του, ο Ευάγγελος Αντώναρος έκανε μια κεκαλυμμένη πρόβλεψη. Αφού ο ιδρυτής της ΕΡΕ, Κωνσταντίνος Καραμανλής, «της γύρισε την πλάτη και ίδρυσε τη ΝΔ», ο Ανδρέας Παπανδρέου «γύρισε την πλάτη στην Ενωση Κέντρου και ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ», αναρωτήθηκε μήπως ήρθε η ώρα «να τριτώσει το καλό». Βέβαια, ο πρώην πια συριζαίος αρχηγός τον διέψευσε επιδεικτικά χθες στο Ζάππειο. Αναμενόμενο. Η είδηση θα ήταν να έχει πέσει μέσα ο νεοφώτιστος αριστερός.

Συντροφικότητα

Ο Παύλος Πολάκης πρώτα χαρακτήρισε την τσιπρική απόφαση γενναία κι έπειτα υποσχέθηκε στο φιλοθέαμον κοινό των σόσιαλ μίντια ότι «τις μάχες που έρχονται θα τις δώσουμε με ψυχραιμία, συντροφικότητα και αποφασιστικότητα». Προβλέπεται εξάντληση των αποθεμάτων ποπ-κορν από τους λάτρεις των παραπολιτικών θεαμάτων. Γιατί όταν δίνει τέτοιες υποσχέσεις ο αψύς, είναι σαν να δεσμεύεται ο σκορπιός που πρωταγωνιστεί μαζί με τον βάτραχο στον μύθο ότι θα φτάσουν όλοι ζωντανοί στην απέναντι όχθη.

Ατζέντα

Σύμφωνα με τον Χρήστο Γιαννούλη, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διάβασε καλύτερα την κοινωνία. Είχε όμως μια υπεροπλία μέσων και πόρων και τη δυνατότητα να επιβάλει την πολιτική ατζέντα κατά πως βόλευε τη ΝΔ». Εντάξει, υπάρχουν κι οι συριζαίοι που αδυνατούν να παραδεχθούν πως δεν είναι στραβός ο γιαλός. Ομως, αν πιστεύεις το 2023 ότι οι εκλογές κερδίζονται χάρη στα παραδοσιακά μίντια κι όχι τα σόσιαλ, δεν έχεις απλά μυωπική αντίληψη του ελληνικού πλαισίου, δεν βλέπεις τον σύγχρονο κόσμο.

Κοτέτσι

«Ο ΛΑΟΣ έχει δύο υπουργούς και δύο αρχηγούς. Τον Μάκη Βορίδη και τον Αδωνη Γεωργιάδη. Και δύο αρχηγούς, τον Βελόπουλο και τον άλλον, τον Στίγκα», πανηγύρισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης – προσθέτοντας ότι κι ο Νατσιός είχε περάσει για λίγο απ’ το κόμμα του πατριάρχη της δεξιάς της Δεξιάς. Κι όλα αυτά παρότι – κατά τα λεγόμενά του – το κλείσανε το κοτέτσι. Κανείς μάλλον δεν του έχει θυμίσει εκείνη την παροιμία που λέει «κότα που κακαρίζει, αβγά δεν κάνει».