Ενα απ΄ τα πολλά καθήκοντα που ανέθεσε τώρα στους Συριζαίους η γραμματέας Ράνια Σβίγκου είναι να έχουν «ως πρώτη έγνοια και προτεραιότητα τη διασφάλιση της ενότητας, τις συντεταγμένες συλλογικές διαδικασίες κι ένα πλαίσιο πολιτικού διαλόγου όπου θα κατατίθενται και θα συζητούνται όλες οι απόψεις, όλες οι προτάσεις». Το να ζητάς το ανέφικτο είναι μια μέθοδος για πετύχεις το εφικτό. Αλλά αν έπιανε στην Αριστερά, θα είχε φανεί τόσα χρόνια που ασχολούμαστε με τις κρίσεις εσωστρέφειας του ΣΥΡΙΖΑ.  

Απουσία

Εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα από τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ετσι, λένε οι κακές γλώσσες, ίσως γλίτωνε την παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογίας για τον καβγά με τον Πάνο Ρήγα. Πάντως, όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία της λειτουργίας του συγκεκριμένου κομματικού οργάνου, όποιος σύντροφος παραπέμφθηκε σ΄ αυτήν δεν έπαθε και τίποτα. Θα μπορούσε να το επιβεβαιώσει κι ο Παύλος Πολάκης.

Κειμήλιο

Ο Χάρης Καστανίδης είναι πολύ θυμωμένος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που κράτησε την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης. Γιατί, κατά τα γραφόμενά του, «επέλεξε τον αποκλεισμό μου, αφού, προηγουμένως, οι πολίτες αποφάνθηκαν ότι θέλουν να συνεχίσω να τους εκπροσωπώ, μόνος πια απομένων εκλεγμένος βουλευτής από το μεγάλο και ιστορικό ΠΑΣΟΚ». Εντάξει, όσοι χάνουν το έδρανο εξαιτίας του αρχηγού τους πικραίνονται. Αλλά πρώτη φορά κάποιος κατηγοριοποιεί εαυτόν σαν κειμήλιο της ένδοξης πράσινης περιόδου.

Εντολή

Μετά τον Αδωνι έσπευσε κι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης να ενημερώσει το φιλοθέαμον κοινό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πως κατόπιν ενεργειών του, το Λιμενικό πήρε εντολή να ελέγξει το beach bar στη Ρόδο για να διαπιστώσει αν είναι νόμιμες οι κατασκευές μέσα στη θάλασσα. Τελικά, στο νέο υπουργικό σχήμα ο ανταγωνισμός για την εύνοια της σοσιαλμιντιακής δημόσιας σφαίρας θα είναι μεγαλύτερος απ΄ ό,τι θα περίμενε και ο πιο απαιτητικός επικοινωνιολόγος.