n

Θα αφήσετε ανοιχτούς τους λογαριασμούς σας με τη μουσική ή είναι ένα κεφάλαιο που έκλεισε για σας;

Οι λογαριασμοί μου με τη μουσική ήταν, είναι και θα είναι ανοικτοί όσο ζω. Η μουσική είναι για μένα οξυγόνο. Η κιθάρα είναι πάντα ακουμπισμένη δίπλα μου και πάντα με βοηθά να αναπνέω και να σκέφτομαι πιο ήρεμα και πιο ποιοτικά. Η Τέχνη είναι, για όσους τη βιώνουν, σαν το αίμα που κυλάει στις φλέβες. Δεν σταματάει να κυλά ούτε όταν κοιμάσαι. Για μένα η μουσική δεν είναι η έξοδος κινδύνου, ούτε η στροφή στον γκρεμό. Είναι το απέραντο του πελάγου, τα χρώματα του ορίζοντα την αυγή κι ο άνεμος στις κορυφές των βουνών. Χωρίς αυτά δεν υπάρχω.

n

Η αναγνωρισιμότητα είναι προσόν που λύνει προβλήματα ή αυξάνει την αίσθηση πίεσης των «απέναντι», π.χ. πολιτικών αντιπάλων;

Την αναγνωρισιμότητα δεν την έχω στους λογαριασμούς μου διότι, όπως σας έχω πει, πέρασα προ πολλού από κει. Τώρα δε σε ό,τι αφορά τους «απέναντι», δεν υπάρχουν! Δεν έχω πολιτικούς αντιπάλους διότι δεν ήρθα στον τόπο μου για να πολεμήσω κάποιους ή να κερδίσω φήμη και δόξα. Αν είμαι εδώ είναι για να βοηθήσω όσο μπορώ στον Πολιτισμό αυθεντικά και χωρίς σκοπιμότητες. Δεν είμαι ελιτιστής, ούτε και καιροσκόπος. Δεν ήρθα για τις καρέκλες της πρώτης σειράς ούτε για τις δεξιώσεις και τις επισημότητες. Σας έχω πει τι κάναμε μέσα σε αυτούς τους τρεις μήνες και σκοπεύω να συνεχίσω με το ίδιο πάθος. Αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν πόλεμο με τον Πολιτισμό, έχουν επιλέξει λάθος εχθρό!