Το Γουίμπλεντον, τρίτο στη σειρά από τα τέσσερα Γκραν Σλαμ της χρονιάς, ανοίγει την αυλαία του σήμερα στο Λονδίνο με όλα τα μεγάλα ονόματα του τένις σε άνδρες και γυναίκες παρόντα και μοναδική ηχηρή απουσία αυτή του Ράφα Ναδάλ, ο οποίος πάντως έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να αγωνιστεί τη φετινή σεζόν.

Στη σημερινή πρεμιέρα ρίχνονται στη μάχη ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που αντιμετωπίζει τον Κασίν από την Αργεντινή, και ο περσινός φιναλίστ Νικ Κύργιος, ο οποίος θα παίξει με τον Βέλγο Γκοφέν. Ο ιδιόρρυθμος Αυστραλός δεν έχει αγωνιστεί σχεδόν καθόλου φέτος εξαιτίας μιας επέμβασης που έκανε στο πόδι του τον Ιανουάριο και πρέπει να δείξει αν παραμένει ανταγωνιστικός. Πρεμιέρα κάνει σήμερα και το νούμερο 1 στην κατάταξη των γυναικών, Ιγκα Σφιόντεκ, που θα αντιμετωπίσει την Κινέζα Ζου.

Αγκάθια

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη θα ριχτούν στη μάχη αύριο. Ο Τσιτσιπάς θα παίξει με τον Αυστριακό Τιμ, που βρίσκεται σήμερα στο νούμερο 90 του κόσμου, αλλά πριν από λίγα χρόνια είχε φτάσει ως το νο 4 και ήταν πολύ δυνατός πριν τον πλήξουν οι τραυματισμοί. Γενικά ο δρόμος του έλληνα πρωταθλητή είναι στρωμένος με αγκάθια, καθώς αν νικήσει, πιθανόν να αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Βρετανό Αντι Μάρεϊ, πρώην νο 1 του κόσμου και νικητή δύο φορές του Γουίμπλεντον. Και στη συνέχεια, αν καταφέρει να προχωρήσει, λογικά θα τον περιμένουν ο Μεντβέντεφ στα προημιτελικά και ο Αλκαράθ στα ημιτελικά.

Η Σάκκαρη κάνει κι αυτή ένα δύσκολο ξεκίνημα απέναντι στην Ουκρανή Κόστγιουκ (νο 35 στον κόσμο), ωστόσο η συνέχεια έχει πολλή ίντριγκα, δεδομένου ότι στον δεύτερο γύρο είναι πολύ πιθανό να βρει μπροστά της τη σύντροφο του Τσιτσιπά! Την Πάολα Μπαντόσα, για την οποία ο Στέφανος δήλωσε προχθές στο Λονδίνο ότι είναι η μία και μοναδική του αγάπη. Το λες και… «εμφύλιο» κατά κάποιον τρόπο…

Τα πράγματα πάντως για τη Σάκκαρη είναι δύσκολα και μετά τον δεύτερο γύρο, αφού πιθανές αντίπαλοί της είναι η Αμερικανίδα Κις, η Τσέχα Κρεϊτσίκοβα, η Λευκορωσίδα Σαμπαλένκα (νο 2) στα προημιτελικά και η Τσέχα Κβίτοβα στα ημιτελικά. Θα είναι άθλος για τη Μαρία αν φτάσει τόσο ψηλά…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ