«Εχω γράψει και στο παρελθόν email και στη σύνταξη εφημερίδας παρακαλώντας αν είναι δυνατόν κάποιοι δημοσιογράφοι που απλώς έχουν το ονοματεπώνυμό τους να έχουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μπορεί ο αναγνώστης να επικοινωνεί μαζί τους. Δυστυχώς, αυτό δεν εισακούστηκε και μάλλον από ό,τι καταλαβαίνω είναι στην καλή προαίρεση του κάθε δημοσιογράφου» έγραψε στην εφημερίδα ο Γ. Σ., ένας αναγνώστης της στον οποίο πάντα άρεσε να έχει τη δυνατότητα – κατά τα λεγόμενά του – να επιβραβεύει, να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τις απόψεις των δημοσιογράφων που δημοσιεύονται στις σελίδες της.

Η πρότασή του – την οποία, οφείλουμε να επισημάνουμε, έχουν καταθέσει πολλοί από το αναγνωστικό μας κοινό – εισακούστηκε. Οσοι διαβάζουν «ΤΑ ΝΕΑ» έχουν σίγουρα προσέξει ότι εδώ και πολύ καιρό μπορούν να βρουν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των δημοσιογράφων που αρθρογραφούν κάτω από την υπογραφή τους.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πράγματι κάποιοι που δεν επιθυμούν να τις δημοσιοποιήσουν. Αλλοι επειδή προτιμούν να επικοινωνούν μαζί τους οι αναγνώστες μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της εφημερίδας και άλλοι γιατί προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να αποφύγουν τους κακοπροαίρετους — όσους, δηλαδή, στέλνουν υβριστικά μηνύματα ή επιλέγουν να τρολάρουν. Είναι, λοιπόν, πράγματι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε συντάκτη. Ωστόσο, όποιος θέλει να επικοινωνήσει με έναν από αυτούς που δεν δίνουν τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου έχει τη δυνατότητα να στείλει το e-mail του σε εκείνο της εφημερίδας, στο info@tanea.gr.