Ο Σάσα Βεζένκοφ αποχαιρετά την Ελλάδα και την Ευρώπη με δύο ακόμα σημαντικές ατομικές διακρίσεις. Αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος της Basket League και ταυτόχρονα πιο δημοφιλής παίκτης ως μία ακόμα απόδειξη της καταπληκτικής χρονιάς που έκανε. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν. Είμαι πολύ χαρούμενος που στεφθήκαμε με τον Ολυμπιακό πρωταθλητές. Δουλέψαμε σκληρά, παίξαμε όμορφο μπάσκετ και δίκαια φτάσαμε στην κορυφή», δήλωσε ο Βεζένκοφ, ο οποίος συγκέντρωσε το 75% των ψήφων παικτών και προπονητών, το 78,3% των ψήφων των εκπροσώπων του Τύπου και το 51,75% των ψήφων του κοινού.

Κατά τα λοιπά ο Τρίτων κατέθεσε χθες στον ΕΣΑΚΕ τον φάκελο αδειοδότησής του κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για να συμμετάσχει στην Basket League τη νέα σεζόν. Ενώ η Μπασκόνια ανακοίνωσε και επισήμως την απόκτηση του Νίκου Ρογκαβόπουλου, ο οποίος μετά από μία εξαιρετική σεζόν στο τουρκικό πρωτάθλημα θα κάνει τη νέα αγωνιστική περίοδο το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα.

Χθες η Εθνική νέων ανδρών νίκησε με 74-63 την Ισπανία στο πρώτο από τα δύο φιλικά που θα παίξουν οι δύο ομάδες στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο Οικονομόπουλος με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας, ενώ ο Ναυπλιώτης πρόσθεσε άλλους 15 με 5 τρίποντα και ο Μπαζίνας 13.

Δ.ΧΡ.