Με το… αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην τελική φάση του Euro 2023 της Μάλτας η Εθνική νέων που στην πρεμιέρα της στο τουρνουά ηττήθηκε με 5-4 από τη Νορβηγία. Η ομάδα του Τάσου Θέου πλήρωσε το εφιαλτικό της πρώτο ημίχρονο όπου είδε τους Σκανδιναβούς να εκμεταλλεύονται κάθε της λάθος και να πετυχαίνουν πέντε αναπάντητα γκολ που φάνηκε πως «καθάρισαν» το παιχνίδι. Τα πάντα όμως άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο όταν πέρασε στο ματς ο Στέφανος Τζίμας, ο οποίος έδωσε πνοή στην Εθνική και ουσιαστικά πήγε να γυρίσει το παιχνίδι μόνος του. Ο άσος του ΠΑΟΚ πέτυχε δύο γκολ, είχε δοκάρι και γενικά μία εξαιρετική παρουσία που άφησε άπαντες με την απορία πώς θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί το ματς αν ξεκινούσε βασικός.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική έζησε τον απόλυτο εφιάλτη καθώς πλήρωσε ό,τι λάθος έκανε. Ο Ρόαλντσεϊ με κεφαλιά σε φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ έκανε το 1-0 στο 6′ και δέκα λεπτά μετά ήρθε το 2-0 με έμμεσο του Εντεγκαρντ. Στο 18′ ο Φλάτακερ έκανε το 3-0 από λάθος του Μοναστηρλή, στο 35′ ο Σκόβγκολντ πέτυχε το 4-0 και το 5-0 διαμόρφωσε στο 44′ με το δεύτερό του γκολ ο Εντεγκαρντ. Πριν από το 4-0 η Εθνική είχε δοκάρι με τον Σπυράκο, χάνοντας την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς. Με την είσοδο του Τζίμα στο δεύτερο μέρος τα πάντα άλλαξαν στο ματς. Από όμορφη ενέργεια του Γκολφίνου στο 51′, ο άσος του ΠΑΟΚ έκανε το 5-1 με ωραίο τελείωμα δίνοντας το σύνθημα για αντεπίθεση. Τέσσερα λεπτά αργότερα μάλιστα είχε και δοκάρι, με το 5-2 να έρχεται τελικά στο 80′ με τον Σταυρόπουλο μετά από αδράνεια της άμυνας. Με τη σέντρα η Ελλάδα έκανε και το 5-3 όταν ο Κυριόπουλος σέρβιρε και ο Τζίμας πλάσαρε εύστοχα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζίμας νικήθηκε σε τετ α τετ και το 5-4 ήρθε τελικά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Καλογερόπουλου. Δυστυχώς όμως για την Εθνική, δεν υπήρχε άλλος χρόνος στο ματς.

Νορβηγία: Ρι, Μουρουγκεσαπιλάι, Χόπλαντ, Χαράμ (46′ Χόλτεν), Μπάσι (46′ Αντρέσεν), Ρόαλντσεϊ (62′ Μπρούσετ), Σκόβγκολντ, Εντεγκαρντ (46′ Αας), Μπράουντε, Σίβερτσεν, Φλάτακερ (46′ Φαράας).

Ελλάδα: Μοναστηρλής, Δεληγιάννης, Καλογερόπουλος, Προδρομίτης, Γεωργιάδης, Κοττάς (46′ Σταυρόπουλος), Σπυράκος, Συμεωνίδης (82′ Νικολάου), Τσίκος (61′ Γκούμας), Γκολφίνος (61′ Κυριόπουλος), Γκιτέρσος (46′ Tζίμας).

Σ. Χ.