Ενας από τους παίκτες στους οποίους ήταν στραμμένα τα βλέμματα στο πρώτο φιλικό της ΑΕΚ, δεν ήταν κάποια μεταγραφή, αλλά ένας από τους παλιούς. Ο αρχηγός, Κώστας Γαλανόπουλος. Υστερα από μεγάλες περιπέτειες με τραυματισμούς που έθεσαν σε κίνδυνο ακόμα και την καριέρα του, ο διεθνής άσος δείχνει να έχει αφήσει πλέον τα πάντα πίσω του και να έχει κάνει restart.

Ο Γαλανόπουλος ήταν εκ των κορυφαίων της Ενωσης κόντρα στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, έχοντας εξαιρετικά πατήματα, ένταση και τρεξίματα, επιβεβαιώνοντας πως – έστω κι αν ακόμη είναι νωρίς για συμπεράσματα – φέτος θα είναι ένα κανονικό εργαλείο στα χέρια του Αλμέιδα.

 Χωρίς να χρειάζεται ειδική διαχείριση όπως πέρσι, χωρίς να πονάει, χωρίς να έχει κανένα εμπόδιο προς την εκτόξευσή του. Με Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα βέβαια, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος στον άξονα, ωστόσο θα έχει τις ευκαιρίες του και πλέον είναι αποκλειστικά στο χέρι του να τις αξιοποιήσει. Με τον Γαλανόπουλο υγιή πάντως και δεδομένου ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν κατά περίσταση στα χαφ οι Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, η ΑΕΚ είναι πλήρης σε αυτές τις θέσεις, διατηρώντας απλά τους παίκτες που είχε πέρσι. Η ομοιογένεια που τη χαρακτηρίζει άλλωστε σαν ομάδα, είναι και το μεγάλο της «όπλο» στα προκριματικά του καλοκαιριού όπου στόχος είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League.