Ηταν περίπου κοινό μυστικό αλλά η ανακοίνωση της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας την περασμένη Τετάρτη σκόρπισε τουλάχιστον ελπίδες στους φίλους της Σελεσάο εντός και εκτός Βραζιλίας. Ο πολυνίκης ιταλός προπονητής Κάρλο Αντσελότι αναλαμβάνει την Εθνική Βραζιλίας από το επόμενο καλοκαίρι με πρώτη πρόκληση το Κόπα Αμέρικα του 2024, αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι ασφαλώς το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2026 .

Ο 64χρονος σήμερα Αντσελότι, θα τεθεί επικεφαλής εθνικής ομάδας για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα, αντικαθιστώντας τον Τίτε, ο οποίος έφυγε από τη θέση μετά την ήττα της Σελεσάο στα προημιτελικά από την Κροατία στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022 στο Κατάρ.

Για την ώρα, ο προπονητής της Φλουμινένσε, Ντινίζ, θα είναι επικεφαλής της Βραζιλίας, ενώ ο Ραμόν Μενέζες που εκτελούσε χρέη προπονητή μέχρι σήμερα μετακινείται στην ομάδα U-20, καθώς ηττήθηκε σε δύο από τους τρεις φιλικούς αγώνες που έδωσε.

Ο Αντσελότι θα τιμήσει το συμβόλαιό του στη Ρεάλ παρά την γκρίνια για την προκλητική νωχελικότητα της διοίκησης στα μεταγραφικά αλλά και γιατί ποτέ στην καριέρα του δεν επέλεξε την ίντριγκα και τη διχόνοια μπροστά στις αποστολές που αναλάμβανε, είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής. Και φυσικά τα ερωτήματα που μπαίνουν για τη νέα σελίδα στην καριέρα του είναι πολλά και καυτά: Θα μπορέσει να «επανασυνδέσει» τις βεντέντες χάριν της ομάδας; Θα βρει ουσιαστικό ρόλο στον Νεϊμάρ; Θα μπορέσει να διαχειριστεί το… part time ωράριο της Εθνικής αλλά και τα συχνά ταξίδια πάνω από τον Ατλαντικό; Το βέβαιο είναι ότι θα τον βοηθήσει το γεγονός ότι έχει κοουτσάρει στο παρελθόν αρκετούς από τους παίκτες πρώτης γραμμής, όπως ο Νεϊμάρ, ο Βινίσιους, ο Μιλιτάο και ο Ροντρίγκο. Τα υπόλοιπα, εν καιρώ.