Στην περιβόητη Μύκονο βρέθηκε ο Τζορτζ Κλούνεϊ ως πρωταγωνιστής ελβετικών ρολογιών σε μία εκδήλωση στην παραλία της Λιάς, η οποία είχε διαμορφωθεί καταλλήλως με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες να έχουν εξαφανιστεί. Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε πάρτι στην παραλία. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και οι υπόλοιποι καλεσμένοι γεύτηκαν το ελληνικό μενού κατά την άποψη του σεφ Τάσου Μαντή, το οποίο περιλάμβανε καλοκαιρινή σαλάτα, καπνιστό μαγιάτικο, μπακαλιάρο ποσέ και παγωτό κεράσι με τη συνοδεία ελληνικών κρασιών. Το τοπικό κανάλι Mykonos TV, από την άφιξη του Κλούνεϊ στο νησί στα τέλη του Ιουνίου δίνει σχεδόν καθημερινά λεπτομέρειες από τις αφίξεις και άλλων σταρ στα μέρη τους: Οπως του Ματ Ντέιμον μαζί με τη σύζυγό του Λουτσιάνα Μπαρόσο και μερικούς φίλους του. Ανάμεσα στους οποίους και οι Κρις και Λίαμ Χέμσγουορθ. Η παρέα τους ανέβασε εικόνες από την παρουσία τους στο κλαμπ της Μυκόνου το οποίο φημίζεται για το drag show performance και τις αναμνηστικές φωτογραφίες τους με τις drag queens επαληθεύοντας τη φήμη του μαγαζιού ως ιδιαίτερο μέρος διασκέδασης.

Στους παραθεριστές της Μυκόνου προστέθηκε επίσης και ο ηθοποιός Κρίστιαν Μπέιλ με την οικογένειά του να χάνεται πίσω από τα μαύρα γυαλιά ηλίου ζητώντας καταφύγιο – ανεπιτυχώς – από τους φωτογράφους, φορώντας μαύρη μπλούζα και βερμούδα τις θερινές μέρες του Ιουλίου.

Κάτι το φευγαλέο

Ωστόσο το ερώτημα παραμένει αν το πέρασμα των διασήμων από κάποιο ελληνικό νησί επηρεάζει θετικά την προβολή της χώρας. Αν αρκεί ένα στιγμιότυπο κεφιού και φαγητό στους λογαριασμούς τους που αμέσως το διαδέχεται κάποια άλλη εικόνα διαφορετικού θέματος για να πυροδοτήσει τις επιλογές άλλων ταξιδιωτών να έρθουν προς τα μέρη μας. Η έννοια αυτού του είδους διαφήμισης του ελληνικού καλοκαιριού έχει κάτι το φευγαλέο. Δεν αφήνει ούτε καν μία μουσική επιτυχία πίσω της. Τουλάχιστον ανάλογη της επιτυχίας που είχε προκαλέσει η ταινία των 80s «Οι εραστές του καλοκαιριού» με το «Hard to Say I’m Sorry», κορυφαίο τραγούδι των Chicago και το «I’m So Excited» των Pointer Sisters, να ακούγονται όταν η Ντάριλ Χάνα, ο Πίτερ Γκάλαχερ και η Βαλερί Κουένσεν ερωτεύονταν τη Σαντορίνη, τη Δήλο, τη Μύκονο, την Κρήτη.