Σάλο έχει προκαλέσει στο Βέλγιο το σχόλιο του ποδοσφαιριστή Τόμας Μενιέ για την πιθανότητα να ψηφιστεί νόμος που θα επιτρέπει την αλλαγή φύλου και πρώτου ονόματος αρκετές φορές. «Ο κόσμος πηγαίνει στην κόλαση και με καλή ταχύτητα», έγραψε ο ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ στο Twitter. Ο καθηγητής Φυσικής και Μαθηματικών στο ULB Φαμπρίτσιο Μπουσέλα τον προκάλεσε: «Τι αδιαφορία για εκείνους που είναι διαφορετικοί. Τι είναι αυτό που σας ανησυχεί;».

Για να του απαντήσει ο ποδοσφαιριστής:

«1. Οι νέοι αναζητούν τον εαυτό τους και βρίσκουν στην αλλαγή φύλου την απάντηση στην κακή υγεία τους. Πρόκειται για μια ανοιχτή πόρτα στην ασυνείδητη βία που θα επιδεινώσει περισσότερο αυτό που θα έπρεπε να είναι μια επιλογή ζωής. Δεν υπάρχει τρανσφοβία. Μια απλή δήλωση γεγονότων.

2. Το κράτος εμπλέκεται ξανά παθητικά στην ανάπτυξη αυτού που θα έπρεπε να είναι σκόπιμη επιλογή. Αυτή η μεταρρύθμιση δεν βοηθά στην κάλυψη των αναγκών των εφήβων για ψυχολογική βοήθεια.  

3. Μπορώ να επιχειρηματολογήσω γι΄ αυτό το θέμα για τρεις ώρες. Ο καθένας θα έχει τη δική του γνώμη. Δέχομαι τους πάντες και είμαι ο πρώτος που θα καταγγείλω τις διακρίσεις. Αλλά σ’ αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Δεν επιλέγουμε τον σεξουαλικό μας προσανατολισμό από το μενού».  

Οι αντιδράσεις φυσικά δεν σταμάτησαν. «Νόμιζα πως ήσουν ένας αξιοπρεπής τύπος στο ποδόσφαιρο, τι απογοήτευση. Ασε τον κόσμο να ζήσει όπως θέλει και απλά παίξε ποδόσφαιρο, τα παιδιά δεν χρειάζονται τέτοια πρότυπα», ήταν ένα χαρακτηριστικό σχόλιο.