Μετά τον Κώστα Σλούκα το άλλο μήλον της έριδος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι ο Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος μέχρι πρότινος φερόταν πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό. Φαίνεται, ωστόσο, πως τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί.

Ενα δημοσίευμα από το Ισραήλ προχθές έβαλε και τον Παναθηναϊκό με αξιώσεις στη διεκδίκησή του. Αλλες πληροφορίες επιβεβαιώνουν αυτό το ενδιαφέρον και μάλιστα κάνουν λόγο για διάθεση των Πρασίνων, που έχει γνωστοποιηθεί και στον παίκτη, να προσφέρουν διετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές περί τα 8 εκατ. ευρώ ώστε να τον πείσουν να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι. Αυτά τα χρήματα είναι περισσότερα από τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως που λέγεται ότι προσφέρει ο Ολυμπιακός.

Οχι όμως και από αυτά που δίνει η Μονακό. Τις τελευταίες ώρες λέγεται ότι οι Μονεγάσκοι ανέβασαν την προσφορά τους στα περίπου 8 εκατ. ευρώ για διετές συμβόλαιο, έχοντας ως επιπλέον ατού στα χέρια τους ότι δουλεύουν εδώ και πολύ καιρό, όπως και ο Ολυμπιακός, την υπόθεση Μίροτιτς. Αν, λοιπόν, οι Ερυθρόλευκοι δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σε πλειστηριασμό ανεβάζοντας κι άλλο τη δική τους προσφορά, όπως ακούγεται, τότε είναι λογικό τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του παίκτη να αποκτά στην παρούσα φάση η Μονακό. Πάντως στο παιχνίδι παραμένει και ο Ερυθρός Αστέρας, τη στιγμή μάλιστα που ο Μίροτιτς βρίσκεται αυτές στις μέρες στο Βελιγράδι μετά τις διακοπές που έκανε στο Μαυροβούνιο.

Σε κάθε περίπτωση και πριν συμφωνήσει με οποιαδήποτε ομάδα, ο 32χρονος φόργουορντ πρέπει να λύσει το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα, που παραμένει σε ισχύ, καθώς οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε συμφωνία για την αποζημίωση που πρέπει να λάβει ο παίκτης για να φύγει από τη Βαρκελώνη.

Δ.Χ.