Το μάθαμε την περασμένη σεζόν. Ο Αλμέιδα δεν έχει βασικούς παίκτες στο μυαλό του αλλά μόνον στον αγωνιστικό χώρο. Σημαίνει αυτό το εξής απλό: προσπαθείς και τα δίνεις όλα; Τότε παίζεις. Τα παραδείγματα πολλά. Ηταν ο Σιντιμπέ που τον είχαν στη θεωρία «αναντικατάστατο» και τελικά στους αγώνες προέκυπτε ο Ρότα για το δεξιό άκρο της άμυνας. Επίσης, ποιος υπολόγιζε πως ο Στάνκοβιτς από ένα σημείο και μετά θα… έτρωγε πάγκο και στους αγώνες θα είχε καθοριστική συμβολή ο Αθανασιάδης; Κάπου εδώ αρχίζει η όλη ιστορία: ο Στάνκοβιτς το σκέφθηκε πολύ αν θα έπρεπε να αποχωρήσει από την ΑΕΚ, αλλά στην ομάδα δεν έχουν μπει σε τέτοιου είδους διαδικασία. Τώρα, παλεύει να κερδίσει τη θέση και να ξαναγίνει Νο 1 της ομάδας, να εκτοπίσει, δηλαδή, τον έλληνα γκολκίπερ που έχει πάρει θέση και στην τριάδα των «άσων» της Εθνικής. Αν δούμε αναλυτικά το πώς χειρίζεται ο Αλμέιδα τις ενδεκάδες των φιλικών αναμετρήσεων, διαπιστώνουμε πως η μάχη εκκινεί σχεδόν από την αρχή! Αλλά ο Αθανασιάδης έχει πάντα τα γαλόνια του τερματοφύλακα που πανηγύρισε το νταμπλ και συνέβαλε αποφασιστικά με τις επεμβάσεις του σε κρίσιμες στιγμές κατά τη διάρκεια της σεζόν. Οσον αφορά στις άλλες θέσεις και τα μεταγραφικά, μένει να φανεί τι θα γίνει με τους στόπερ και πώς θα αναπληρωθεί το κενό που άφησε ο Τζαβέλλας, αν έρθει επιθετικός στην ομάδα, ενώ καλά λόγια ακούγονται στην προετοιμασία για τον Ζίνι. Σημειώνει γκολ και κάνει αισθητή την παρουσία του ο μεσοκυνηγός από την Ανγκόλα και ο Αλμέιδα τον προσέχει, θέλει να τον προωθήσει και ίσως

να… ξεψαχνίσει την περίπτωσή του ακόμη και βάζοντάς τον στα άκρα. Για τον Πιζάρο, όλα συνηγορούν πως είναι μια ανάσα μακριά.

Τρεξίματα

Χθες, είχαμε αφενός φυσική κατάσταση και αφετέρου αγωνιστική τακτική για τους ποδοσφαιριστές. Το σχέδιο του Ματίας Αλμέιδα είναι να εξελίξει την ομάδα, προβλέπει αυτό  αρκετά τρεξίματα και φουλ της δύναμης, ώστε να πιέζει ξανά εκεί κοντά στην αντίπαλη περιοχή! Ισως το πλέον δυνατό σημείο της Ενωσης. Ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Αραούχο και αναμένεται η είσοδος στο γκρουπ του Γκατσίνοβιτς.

Να σημειωθεί και το εξής: στη διάρκεια της πρωινής προπόνησης δύο φίλοι της ΑΕΚ που παρακολούθησαν τη δουλειά των νταμπλούχων από την προηγούμενη εβδομάδα έως και χθες, έκαναν μια ενδιαφέρουσα κίνηση προς τον Ματίας Αλμέιδα. Παρέδωσαν στον προπονητή ένα γράμμα, το περιεχόμενο του οποίου τον συγκίνησε και ο προπονητής εκτίμησε πολύ την ενέργεια αυτή. Τους ευχαρίστησε για την κίνησή τους αλλά και το γεγονός πως είχαν διακριτική και σεμνή παρουσία όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Τι του έγραφαν; Εξέφρασαν την εκτίμησή τους για την προσφορά του αργεντινού τεχνικού στην ΑΕΚ και την αγάπη τους σε αυτόν. Και πρόσθεταν πως έχει σημασία για τους ίδιους πως έδωσε πάθος στην ομάδα και το πάθος αυτό φαίνεται τον αγωνιστικό χώρο, ένα προφίλ που αρέσει στους οπαδούς. «Θα είμαστε μαζί σου ανεξάρτητα με τους τίτλους που θα έρθουν, τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες», κατέληγε το γράμμα.