Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι ήταν το νέο πρόσωπο της χθεσινής ημέρας για τον ΠΑΟΚ στο Τέχελεν της Ολλανδίας. Ο κροάτης γκολκίπερ επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα και την ειδική άδεια που είχε κι έπιασε δουλειά.

Στον ΠΑΟΚ όμως τα σπουδαία είναι μπροστά αφού χθες (ξανα)ήρθε στη Θεσσαλονίκη ο Τόμας Κεντζιόρα που πέρασε από ιατρικά τεστ. Ο 29χρονος Πολωνός που έπαιξε στον Δικέφαλο πέρυσι στον δεύτερο γύρο θα συνεχίσει με το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, δηλαδή, ως δανεικός από την Ντιναμό Κιέβου.

Ο παίκτης υπολογίζεται από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και για το κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου ως εναλλακτική λύση πίσω από τον Γουίλιαμ Τροστ- Εκόνγκ καθώς ο Ρουμάνος θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει σε πολλά επίπεδα.

Τόσο ο Πολωνός, όσο και ο Μπάμπα εκτός απροόπτου σήμερα θα ταξιδέψουν για την Ολλανδία ώστε να προλάβουν τη δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας.

Οσο αφορά τα υπόλοιπα πρόσωπα, ο Κάλεντ Νάρεϊ έβγαλε χθες το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης ενώ οι Λευτέρης Λύρατζης και Ντάγκλας Αουγκούστο έμειναν εκτός προληπτικά λόγω ενοχλήσεων. Ο Φιλίπε Σοάρες δούλεψε ατομικά, ενώ ο Ζόαν Σάστρε ακολούθησε πρόγραμμα στην πισίνα στο ξενοδοχείο.

Τα φιλικά

Ο ΠΑΟΚ που έχει μπει στη δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, μέχρι τώρα έχει δώσει δύο φιλικά παιχνίδια, με τη Στεάουα (1-1) και την Γκόου Αχέντ Ιγκλς (ήττα 2-1).

Στο πρόγραμμα υπάρχουν άλλα δύο φιλικά παιχνίδια απέναντι στην Γκενκ (12/7) και τη Βέστερλο (16/7), ενώ μετά από απαίτηση του Ραζβάν Λουτσέσκου κλείστηκε και πέμπτο φιλικό, προπονητικού χαρακτήρα, με την Αλ Ταβόν το Σάββατο (15/7), το οποίο θα διαξαχθεί πιθανότατα κεκλεισμένων των θυρών.

Νάρεϊ: «Είμαι καλά»

Ο Κάλεντ Νάρεϊ που έλειψε πολύ από τον ΠΑΟΚ στο φινάλε της περασμένης σεζόν λόγω προβλήματος υγείας, βρίσκεται σε ανοδική πορεία στην προετοιμασία και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο forzaonline.gr δήλωσε αποφασισμένος για μία δυναμική επιστροφή: «Πρώτα από όλα νιώθω καλά. Δεν έχω κανένα θέμα υγείας. Ολα είναι καλά. Είχα ένα πρόβλημα στα πνευμόνια μου, το οποίο ήταν πολύ δύσκολο για εμένα. Ηταν περίεργο. Ωστόσο, τώρα νιώθω καλά, πήρα το ΟΚ από το ιατρικό τιμ και νιώθω υγιής, άλλωστε για αυτό προπονούμαι κιόλας. Ηταν περίεργη κατάσταση, δεν ήταν ένας τραυματισμός. Δεν μπορούσα να γυμναστώ καθόλου, έπρεπε να είμαι σπίτι, να ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή, αλλά τώρα επιτέλους όλα είναι καλά. Ημουν υπομονετικός μέχρι να είναι καθαρές οι εξετάσεις. Δεν είχα φόβο μέσα μου πως κάτι δεν θα πάει καλά. Είχα μια μικρή ελπίδα μήπως προλάβω τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά οι γιατροί δεν μου το επέτρεψαν. Ξαναλέω ωστόσο πως δεν φοβήθηκα κάτι».

Αναφερόμενος στους λόγους της περυσινής κακής – σε σχέση με τους στόχους – σεζόν του ΠΑΟΚ, ο γερμανός άσος τόνισε: «Είχαμε καλή ομάδα, στην αρχή ήμασταν μια νέα ομάδα, δεν είχαμε προσαρμοστεί, δεν ήμασταν έτοιμοι να κερδίσουμε τη Λέφσκι. Ξεκινήσαμε καλά όμως στο πρωτάθλημα. Δυστυχώς, στα play off δεν κάναμε καλή δουλειά. Δεν θα πω ότι δεν είχαμε ποιότητα, δεν ξέρω γιατί, αλλά χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Χάσαμε όλα τα ντέρμπι και αυτό ήταν πρόβλημα. Δεν νομίζω πως ήταν το θέμα η ποιότητα, αλλά άλλοι λόγοι. Είναι δύσκολο ωστόσο να το περιγράψω, διότι και εγώ δεν ήμουν εκεί λόγω του προβλήματος υγείας μου. Μπορώ να μιλήσω για ό,τι έβλεπα εκτός. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Ισως για αυτό να έχουμε μένταλ κόουτς τώρα».

Τέλος, αναφερόμενος στα επερχόμενα ματς με την Μπεϊτάρ και τις διαφορές τους σε σχέση με εκείνα κόντρα στη Λέφσκι, ο Νάρεϊ τόνισε: «Φέτος είναι διαφορετικά. Εχουμε μια βάση παικτών σε σχέση με πέρυσι, που ήμασταν μια νέα ομάδα. Ισως έρθουν κάποιοι νέοι παίκτες και θα τους βοηθήσουμε να ενταχθούν στο γκρουπ. Φέτος είμαστε πιο δυνατό γκρουπ. Είμαστε πάνω κάτω ίδιοι παίκτες – ίδιος προπονητής, οι παίκτες που είναι εδώ ξέρουν τα “θέλω” του προπονητή. Νομίζω πως φέτος είμαστε πιο έτοιμοι σε σχέση με πέρσι».`