Πριν από δύο χρόνια, Αύγουστος ήταν, όταν η ΑΕΚ υπέγραφε τον Νορντίν Αμραμπατ. Στα 34 χρόνια του βρισκόταν ο διεθνής μαροκινός παίκτης αλλά ουδέποτε φανέρωσε την ταυτότητα, την ηλικία δηλαδή,  στον αγωνιστικό χώρο. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που αποτελούν έναν από τους πυλώνες της ομάδας, μολονότι συχνά πυκνά εκδηλώνει τάσεις φυγής ή προκύπτουν ρεπορτάζ που τον θέλουν «φευγάτο». Συνέβη αυτό το περασμένο καλοκαίρι όταν η παραμονή του Αμραμπατ στην ΑΕΚ, μολονότι ο παίκτης το ’21 είχε υπογράψει συμβόλαιο διετές, κρεμόταν σε μια κλωστή. Τελικά, παρά τα όσα ειπώθηκαν ή συνέβησαν στο παρασκήνιο, ο εκρηκτικός σε όλα του Νορντίν, έμεινε και συνέχισε. Οχι μόνον αυτό. Ενα από τα χαρακτηριστικά του είναι πως αφοσιώνεται σε αυτό που κάνει, μετείχε στην ομάδα χωρίς ίχνος λύπης που δεν κατάφερε να φύγει και ήταν από τους καλύτερους σε όλη τη διάρκεια και τα περισσότερα παιχνίδια. Παίζοντας σε αρκετές θέσεις της ενδεκάδας. Αυτός είναι ο Αμραμπατ. Και εφέτος, έχοντας ήδη συμπληρώσει από τον Μάρτιο τα 36 του, κανείς δεν σκέφτεται πως δεν θα κυνηγήσει με όλες του τις δυνάμεις μια θέση στο βασικό σχήμα. Μάλιστα, όσοι βρίσκονται στο Μπουργκ Χάαμσταντ, υποστηρίζουν πως από τότε που εντάχθηκε στην προετοιμασία και επανήλθε στο πρόγραμμα των συμπαικτών του, όλα είναι διαφορετικά! Δίνει άλλον τόνο σε όλα. Με το γέλιο, την ενέργεια, την πίστη πως τα πάντα μπορούν να συμβούν και το κίνητρο να ξεπεράσει τον εαυτό του. Χωρίς να είναι ο «καλύτερος όλων», γνωρίζει τα συν και τα πλην του, δεν τα παρατά όμως ποτέ και συνεχίζει να προσπαθεί με την ίδια όρεξη και το ίδιο πάθος. Θέλει να είναι πρωταγωνιστής, να αγωνίζεται με τους καλύτερους, να έχει την μπάλα και να την… ταλαιπωρεί ελαφρώς, προτού βρει μια καλή πάσα ή μια καλή συνεργασία. Με την Αντβέρπ, μάλλον ήταν ο υπέρτερος όλων!

Προσωπικότητα

Ο Ματίας Αλμέιδα και το τιμ του, κυρίως ο γυμναστής Γκίντο Μπονίνι, δεν κρύβουν πως ποντάρουν στον συγκεκριμένο παίκτη. Στην προσωπικότητά του. Τον είδαν να τερματίζει ξανά πρώτος στα σπριντ μισού και ολόκληρου γηπέδου. Μία πραγματική μηχανή, ένας παίκτης με οντότητα που είναι ικανός στη μέρα του να παρασύρει τους πάντες και τα πάντα! Μάλιστα, αρκετά τηλεοπτικά συνεργεία τον περιμένουν πολλές φορές για δηλώσεις και απόψεις.  

Τονίζεται, πάντως, πως ναι μεν απουσιάζουν τα πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά ο Αλμέιδα δεν έχει στη διάθεσή του τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και τον Πέτρο Μάνταλο. Ο σέρβος χαφ απέχει  λόγω ενοχλήσεων στο πόδι και ο έλληνας διεθνής άσος λόγω του χτυπήματος στο φιλικό με την Αντβέρπ. Θα χάσουν το επικείμενο αυριανό φιλικό με τη Σαχτάρ Ντονέτσκ και όλα σχετικά με την κατάστασή τους θα ξεκαθαρίσουν με την επιστροφή της ομάδας στη βάση της. Το ματς με τη Σαχτάρ θα είναι… διπλό. Το ένα σκέλος θα αρχίσει στις 18:00 και θα έχει διάρκεια 90′ και το δεύτερο, με τις άλλες επιλογές των προπονητών, προβλέπεται να αρχίσει στις 20:00 και με διάρκεια 70′.

Στα μεταγραφικά, ως γνωστόν όλα κινούνται στον αστερισμό του Πισάρο που αναμένεται να κλείσει η μετακίνηση, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες για δύο κεντρικούς μπακ.