Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Τόνι Βιλένα. Ο μέσος πέταξε απευθείας από το Αμστερνταμ, τίθεται πλέον στη διάθεση του Γιοβάνοβιτς και το ζητούμενο σχετίζεται με το πότε θα αφομοιώσει το παιχνίδι των Πράσινων ώστε να βοηθήσει άμεσα.

Ο ηλικίας 28 ετών διεθνής ολλανδός μέσος έχει υπογράψει συμβόλαιο με διάρκεια μέχρι το 2027. Πρώτη προπόνηση αναμένεται να κάνει σήμερα το απόγευμα, είχε κατά την άφιξή του αρκετές βαλίτσες και είναι ξεκάθαρο πως ήρθε στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση.

Τι είπε ο Βιλένα; Λίγα και καλά: «Είναι πολύ μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός, είμαι πολύ χαρούμενος που έχω έρθει εδώ και δεν μπορώ να περιμένω για να ξεκινήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μέσος και καλείται πλέον να καλύψει το χαμένο (προπονητικά) έδαφος.

Ο Μπράμπετς

Εκτός της περίπτωσης Βιλένα, προκύπτει πως ο ΠΑΟ ενδιαφέρεται για τον Γιάκουμπ Μπράμπετς. Μάλιστα, από τη Θεσσαλονίκη ελέχθη πως το Τριφύλλι κατέθεσε επίσημη πρόταση για τον τσέχο κεντρικό αμυντικό και επίσης ένα στοιχείο που αξίζει να αναφέρουμε είναι το ακόλουθο: ο Μπράμπετς φέρεται να ενημέρωσε τους συμπαίκτες του πως σχεδόν τα έχει βρει με τον Παναθηναϊκό και μένει να συμφωνήσουν οι ομάδες. Τα πάντα συνηγορούσαν πως ένας ακόμη παίκτης από τον Αρη ετοιμάζεται να… κατέβει στην Αθήνα. Θυμίζουμε και την προ ετών περίπτωση Φραν Βέλεθ, ξανά από τον Αρη στον ΠΑΟ. Αλλωστε, πολλά ακούστηκαν για ξένους χωρίς εμπειρία, ο Γιοβάνοβιτς όμως εμπιστεύεται κυρίως όσους γνωρίζει καλά. Ο Μπράμπετς στα 31 του χρόνια είναι έμπειρος, ίσως ο καλύτερος μπακ του Αρη και μπορεί να αγωνιστεί κοντά στους Μάγκνουσον και Σένκεφελντ, χωρίς αντίρρηση και με έναν από τους δύο προαναφερθέντες.

Επί μια διετία στην Ελλάδα, ο Μπράμπετς κατάφερε  να ξεχωρίσει με τις επιδόσεις του, προερχόμενος από τη βελγική Γκενκ. Εχει ύψος 1.86, είναι δυνατός και αξιόπιστος στον αέρα, καλός με την μπάλα στα πόδια και έχει καταγράψει 36 συμμετοχές στην Εθνική Τσεχίας, ενώ είναι διεθνής και με όλες τις μικρές ηλικιακά ομάδες της πατρίδας του. Αρχισε την καριέρα του από την ακαδημία της Σπάρτα Πράγας και το καλοκαίρι του 2016 πήρε μεταγραφή για την Γκενκ έναντι 2,5 εκατ. ευρώ. Ακολούθησαν δανεισμοί και στις  31 Αυγούστου του 2021 πήγε με ελεύθερη μεταγραφή στον Αρη  όπου έχει καταγράψει 70 συμμετοχές με δύο γκολ.

  

Στην Μποταφόγκο ο Τορό

Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με την Μποταφόγκο για την παραχώρηση του βραζιλιάνου εξτρέμ, Ζόνας Τορό, με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο. Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε ο 24χρονος έπαιξε στον Λεβαδειακό, καταγράφοντας 16 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας της Βοιωτίας.  

Ο Τορό έχει υπογράψει με το Τριφύλλι συμβόλαιο τριετούς διάρκειας (μέχρι το καλοκαίρι του 2025), ενώ η Σάο Πάουλο διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης ύψους 25%.

Ζέκα: Θέλω τίτλο

Να σημειωθεί πως ένας από τους παίκτες που παλεύουν πολύ στην προετοιμασία, είναι ο Κάρλος Ζέκα. Ο εκ των αρχηγών του ΠΑΟ, μεταξύ άλλων σε δηλώσεις τόνισε και πάλι την πίστη του σε όσα συμβαίνουν στην ομάδα: «Θέλω αυτό που ήθελα πριν απο έξι χρόνια, πριν από δέκα χρόνια. Θέλω να κερδίσω ένα πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Τώρα που είμαι κοντά βλέπω τους παίκτες που είναι μέσα στην ομάδα, όλοι θέλουν το ίδιο. Υπάρχει πολλή ποιότητα. Θέλω να βοηθήσω με ό,τι μπορώ. Δεν γύρισα για να κάνω διακοπές στην Ελλάδα. Θέλω να παίξω, θέλω να κερδίσω πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό, γιατί νομίζω το αξίζει πάρα πολύ».

Τέλος, κάποια δεδομένα άλλαξαν ενόψει του φιλικού της προσεχούς Παρασκευής. Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να παρουσιαστεί στο κοινό του με τον κόσμο να θέλει να βρεθεί δίπλα στην ομάδα και να τη στηρίξει σε αυτή τη νέα προσπάθειά της. Το φιλικό με τη Μπερ Σεβά στη Λεωφόρο θα αρχίσει αργότερα, στις 22:00 και όχι στις 20:30, λόγω του καύσωνα που σαρώνει τη χώρα.