Ακριβώς μια εβδομάδα μακριά από το φινάλε του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του ο Ολυμπιακός και οι μέρες που ακολουθούν αναμένονται πραγματικά με μεγάλο ενδιαφέρον σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα. Από τη μια η πρόκληση για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις για στόπερ και σέντερ φορ.

Από την άλλη η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του τρέχοντας ρόστερ. Και κάπου ανάμεσα το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην Αυστρία υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ: Χθες για παράδειγμα στη Γαλλία ανέφεραν τη διάθεση της Ναντ να βάλει 4,5 εκατ. ευρώ στο τραπέζι για τον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ, ενώ την ίδια στιγμή στην Τουρκία και το Βέλγιο υπήρξαν διαδοχικά ρεπορτάζ για το μέλλον του Φίλιπ Ζινκερνάγκελ (του προσφέρει 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως η Τραμπζονσπόρ) και του Ζούμερ Μπουτούτσι (τον θέλει και η Σταντάρ Λιέγης, πιέζει όμως και η Αντάλιασπορ). Τι θα αποφασίσει ο Ολυμπιακός; Θα φανεί στα επόμενα 24ωρα.

Ο Αντόνιο Κορδόν πάντως όπως φαίνεται πια να ασχολείται με την υπόθεση του κεντρικού αμυντικού. Από τη μια ο Χοσέ Λουίς Παλομίνο της Αταλάντα, ο 33χρονος στόπερ της Αταλάντα, που όπως έγραψαν από χθες τα «ΝΕΑ» είναι στο μπλοκάκι του και από την άλλη ο Μαρκ Μπάρτρα, ο 32χρονος Ισπανός που έμεινε ελεύθερος από την Τραμπζονσπόρ σε μια εξέλιξη που προφανώς δεν περνά απαρατήρητη. Δύο μέτωπα για μια απόφαση. Θυμίζουμε ότι οι Πειραιώτες έχουν… ανοιχτό λογαριασμό πάντως και για φορ μιας και οι Ισπανοί επιμένουν για πρόταση στον Μάρκος Αντρέ της Βαλένθια. O 26χρονος Βραζιλιάνος πάντως έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Αλαβές, αλλά και της πρώην ομάδας του, Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία χθες φέρεται με τη σειρά της να κατέθεσε πρόταση για την απόκτησή του.