Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασαν οι καταγγελίες ποδοσφαιριστών στη Βρετανία για μεροληπτική συμπεριφορά εις βάρος τους, προς την οργάνωση κατά των διακρίσεων Kick It Out, στη διάρκεια της περυσινής σεζόν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, υπήρξαν 1.007 αναφορές – αύξηση 65,1% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν – και αφορούν περιστατικά από τις παιδικές ομάδες μέχρι τις επαγγελματικές και όλα τα social media.  

Οι αναφορές διακρίσεων στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυξήθηκαν κατά 27,4% στις 484 συμπεριλαμβανομένων της Πρέμιερ Λιγκ και των κατώτερων κατηγοριών, τα εθνικά κύπελλα, τις ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις και βέβαια το γυναικείο ποδόσφαιρο.  

Οι αναφορές διαδικτυακής κακοποίησης αυξήθηκαν κατά 279% με τον οργανισμό να λαμβάνει πάνω από 207 αναφορές που σχετίζονται με διαδικτυακά φόρουμ και social media. Ο ρατσισμός ήταν η πιο κοινή μορφή διάκρισης σε όλες τις αναφορές (49,3%), ενώ αυτές που σχετίζονται με τον σεξισμό και τον μισογυνισμό αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη αύξηση (400%) σε έναν συγκεκριμένο τύπο διακρίσεων.

Γ.Ν.