Μια νέα ομάδα προσπαθεί να φτιάξει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Και νέα ομάδα δεν είναι μόνο αυτή που θα δούμε σύντομα στον αγωνιστικό χώρο. Εξού και ο Ισπανός προσπαθεί πολύ και στο κομμάτι της επικοινωνίας και της σύνδεσης όλων των κομματιών του παζλ. Προχθές ήταν μια απογευματινή βόλτα στο βουνό από εκείνες που αλλάζουν την ψυχολογία. Χθες με αφορμή την παρουσία του Ιμπόρα και του Κίνι μια σύντομη ομιλία.

Καλωσόρισε τους δυο νέους παίκτες ο κόουτς ενώπιον των συμπαικτών τους και απευθυνόμενος προς όλους ρώτησε τι θεωρούν σημαντικό σε μια ομάδα. «Να είμαστε όλοι ενωμένοι» του απάντησαν. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή λοιπόν και ενώ όλοι στέκονταν όρθιοι στο κέντρο του γηπέδου τους ζήτησε να αλλάξουν τη θέση τους. «Θέλω να είστε όλοι μαζί. Δεν θέλω να στέκεστε δίπλα σε εκείνους που νιώθετε περισσότερο φίλους σας. Θέλω να νιώθετε το ίδιο για όλους τους συμπαίκτες σας. Να είμαστε ένα. Και να το κάνουμε από αυτή τη στιγμή» ήταν η ατάκα του 42χρονου, ο οποίος πραγματικά καταβάλει μεγάλη προσπάθεια σε αυτό το ξεκίνημά του σε φόντο ερυθρόλευκο.

Αναφορικά τώρα με τα μεταγραφικά; Τα μέτωπα είναι γνωστά. Αριστεροπόδαρος στόπερ (πάντα στο προσκήνιο ο Παλομίνο της Αταλάντα), σέντερ φορ (πλάι στον Μάρκος Αντρέ που διεκδικεί πλέον η μισή La Liga, προστέθηκε και το όνομα του Ράφα Μιρ της Σεβίλλης) και όπως φαίνεται και winger. Αυτό το τελευταίο μάλιστα ταιριάζει γάντι με την πρόταση που έγινε στον Ολυμπιακό για τον Μεντί Λερίς: Τον 25χρονο Αλγερινό που ανήκει στη Σαμπντόρια.