Και ξαφνικά, στα Σπάτα κάνουν σκέψεις πολλές για τους κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας. Ο Αρόλντ Μουκουντί αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την ΑΕΚ και από εκεί που στη Σεντ Ετιέν δεν τον υπολόγιζε κανείς, έκανε μια καταπληκτική σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, ίσως ένας από τους κορυφαίους του Αλμέιδα στην πορεία για το νταμπλ. Δυνατός, αξιόπιστος, ένα θηρίο στα μετόπισθεν που δεν έβγαινε ποτέ από την ενδεκάδα και αυτό συνέβαινε μόνο για λόγους ξεκούρασης ή τιμωρίας από κάρτες. Κι όμως, πέρυσι τέτοια εποχή ήταν κάποιος… αόρατος για τους άλλους! Ο διεθνής με το Καμερούν στόπερ, στα 26 χρόνια του, λες και γύρισε ολότελα το παιχνίδι και αυτό συμβαίνει υπέρ του. Κάπως έτσι έφτασε η ΑΕΚ να έχει προτάσεις ώστε να τον παραχωρήσει. Ρωτούν για τον παίκτη. Και εντέλει καταθέτουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους. Πριν από λίγο καιρό, λέγεται πως στην ΑΕΚ έφτασε πρόταση που άγγιζε τα 8 εκατ. ευρώ για τον Μουκουντί. Προερχόταν από τη Λανς. Οι νταμπλούχοι την απέρριψαν. Οι Γάλλοι που γνωρίζουν τον μπακ και το πόσο ανέβασε στη σεζόν την απόδοσή του, δεν αποκλείεται να επιστρέφουν με «κάτι διαφορετικό» στη φαρέτρα τους. Ωστόσο, η ΑΕΚ είπε και δεύτερο «όχι» και αυτό έγινε στην προσέγγιση από την Μπριζ. Ξανά, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα δεδομένα, επρόκειτο για πρόταση πάνω κάτω ίδιου ύψους. Επί του παρόντος, η ΑΕΚ δεν το κουβεντιάζει και θέλει να προχωρήσει με τον Μουκουντί. Αυτό μοιάζει ολότελα ξεκάθαρο και άλλωστε ο παίκτης μαζί με την απόδοση ανεβάζει και τις μετοχές του, άρα και τη συνολική του αξία στο αθλητικό χρηματιστήριο. Εδώ, βέβαια, αξίζει να τονιστεί και το κάτωθι: ναι μεν η Σεντ Ετιέν δεν πήρε χρήματα πέρυσι για να δώσει τον Μουκουντί, διατήρησε όμως ένα ποσοστό κοντά στο 30% σε περίπτωση μεταπώλησης του παίκτη.

Νέστορ Αραούχο

Τι άλλο έχουμε για την άμυνα που σίγουρα θέλει ενίσχυση μετά την αποχώρηση για την Τουρκία του Τζαβέλλα; Σενάρια για τον Νέστορ Αραούχο δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα. Ο παίκτης δεν ήταν «ζεστός» στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Ελλάδα και τη Σούπερ Λίγκα και μόλις το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στο Μεξικό από τη Θέλτα. Γνώριζε όμως καλά πως ο Ματίας Αλμέιδα θα τον ήθελε στην ομάδα που δημιουργεί. Προφανώς και έχει διαμηνύσει στον κεντρικό μπακ πως ποντάρει πάνω του και θα μπορούσε να του δώσει χρόνο συμμετοχής αρκετό. «Είναι καλός προορισμός η Ελλάδα», λες και δείχνει με τον τρόπο του ο αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ στον Νέστορ Αραούχο. Πριν από αρκετές εβδομάδες έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει συμφωνία με τον οπισθοφύλακα. Κοντολογίς, δύσκολα έβρισκε κάποιος ακόμη και… παράθυρο για τη μεταγραφή. Τελευταία, πάντως, όλα φαίνεται πως διαφοροποιούνται και δεν μπορεί κάποιος να αποκλείσει την περίπτωση του παίκτη. Κι ας πρέπει να δώσει χρήματα η ΑΕΚ για έναν παίκτη ηλικίας 32 ετών. Θα το κάνει, όμως, αυτό; Σκοπεύει να προχωρήσει σε τέτοια επένδυση ή μήπως έχουμε ένα «παιχνίδι» ώστε να πιέσει ο ίδιος ο Αραούχο και να πέσει παραπάνω η τιμή του; Εκτός πάλι αν δούμε στην πορεία κάτι που να παραπέμπει σε δανεισμό. Ο Αραούχο (67 συμμετοχές, τρία γκολ με την Εθνική Μεξικού) έχει συμβόλαιο με την Αμέρικα έως το 2025 και βέβαια αξίζει να αναφερθεί πως πάντα αναμένουμε τις οριστικές εξελίξεις αν όχι και τη γνωστοποίηση της συμφωνίας για τον Πισάρο. Εναν παίκτη που  αυτόν κι αν τον θέλει ο Αλμέιδα!

Τακτική

Οσον αφορά στα της προετοιμασίας, στη χθεσινή πρωινή προπόνηση των Κιτρινόμαυρων στην Ολλανδία, δόθηκε έμφαση στην τακτική από τον προπονητή. Ουσιαστικά, επρόκειτο για την τελευταία προπόνηση της ομάδας, δεδομένου πως σήμερα είναι το φιλικό με τη Σαχτάρ Ντονέτσκ και μετά όλοι θα ετοιμαστούν για την επιστροφή στη βάση και το επόμενο στάδιο της εκγύμνασης. Ο Αλμέιδα δεν έκανε κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως… άνετο για τους ποδοσφαιριστές, πίεσε αρκετά, είχε και κομμάτια φυσικής κατάστασης το πρόγραμμα και γενικά βλέπουμε συνδυασμό πολλών πραγμάτων στο ασκησιολόγιο. Με τη θεωρητικά βασική ομάδα χρησιμοποίησε τους Αθανασιάδη, Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλο, Ελίασον, Αμραμπατ, Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία. Ας σημειωθεί πως στην άσκηση αυτή συμμετείχε μπαλαντέρ στα χαφ ο Ραντόνια. Στη δε αντίπαλη ομάδα, είχαμε τους Στάνκοβιτς, Ρόκσον, Μήτογλου, Ρότα, Πήλιο, Γιόνσον, Χατζισαφί, Ζίνι, Μαχαίρα, Κοσίδη, Φαν Βέερτ. Οι βασικοί τα πήγαν υπέροχα, επικράτησαν με σκορ 5-0 χωρίς δυσκολία και έδειξαν μεγάλη ευχέρεια στον τρόπο που έφταναν στην εστία και τελικά στο γκολ. Αν κάποιος ψάχνει για πρωταγωνιστή της προπόνησης, αυτός ήταν ο Στίβεν Τσούμπερ. Συνεχίζει με δύναμη ο ελβετός μεσοκυνηγός, από εκεί που σταμάτησε την περασμένη σεζόν και βρήκε δίχτυα δύο φορές. Τα άλλα γκολ πέτυχαν οι Μοχαμάντι, Σιντιμπέ και Γκαρσία. Το ωραιότερο γκολ ήλθε από συνεργασία Σιντιμπέ και Τσούμπερ. Ο γάλλος μπακ έκανε κούρσα και την κατάλληλη στιγμή ασίστ στον Τσούμπερ για το γκολ. Οπως και να έχει, μετρούν οι αγώνες, ασφαλώς οι επίσημοι, αλλά θα έχει ενδιαφέρον τι θα δείξει η ΑΕΚ στο αποψινό φιλικό με τη Σαχτάρ, ένα σύνολο που δεν είναι αμελητέα ποσότητα.