Σε αγωνιώδεις έρευνες έχουν επιδοθεί κάτοικοι και Αρχές στην Κρεμαστή της Ρόδου έπειτα από μαρτυρίες για την ύπαρξη… κροκόδειλου στην περιοχή. Ανάμεσα σε όσους υποστήριξαν ότι εντόπισαν περίεργες κινήσεις κοντά στο τοπικό ποτάμι είναι και ένας επιχειρηματίας, ο οποίος ανέφερε πως δέχτηκε επίθεση από μεγάλο ερπετό, ενώ βρισκόταν με τη σύζυγό του πάνω σε μοτοσικλέτα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και το Δασαρχείο προσπαθούν να διαπιστώσουν αν πράγματι στην Κρεμαστή ζει κάποιος κροκόδειλος, λαμβάνοντας υπόψη και αντίστοιχα γεγονότα από το παρελθόν. Συγκεκριμένα, το 2017, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, είχε διαπιστωθεί παράνομη εισαγωγή πέντε μωρών αλιγατόρων στη Ρόδο.

Ωστόσο, τα μικρά ερπετά τελικώς εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων στο αεροδρόμιο «Διαγόρας». Τότε ένας πατέρας και ο γιος του είχαν συλληφθεί για παράνομη διακίνηση απαγορευμένων ειδών, ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην οικία τους από το Δασαρχείο και το Tελωνείο είχαν βρεθεί 12 πύθωνες και βόες, δεκάδες εξωτικά πουλιά και εγκαταστάσεις αναπαραγωγής.

Ως εκ τούτου, οι αρμόδιοι δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο κάποιο εξωτικό ερπετό να διέφυγε από το σημείο αιχμαλωσίας του και να κινείται στην περιοχή.

Από την άλλη, ερπετολόγοι εκτιμούν ότι ίσως το ζώο που είδαν οι μάρτυρες να είναι απλώς μια… σαύρα μεγάλου μεγέθους της οικογένειας Monitor Lisard.