Είναι ξεκάθαρο πλέον πως «κλείδωσε» η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Αλί Σαμάτα και ο τανζανός επιθετικός αναμένεται αύριο το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι μια εξτρά προσθήκη στη γραμμή κρούσης του Δικεφάλου, μια μεταγραφή που πέρασε από… χίλια κύματα και μοιάζει να ολοκληρώνεται ύστερα από επαφή που είχε ο ΠΑΟΚ με τη Φενέρ. Το ζητούμενο για τους Τούρκους ήταν να μετακομίσει ο παίκτης στην Τούμπα και να μην τον δουν με τη φανέλα άλλης ομάδας από το δικό τους πρωτάθλημα!

Ο ηλικίας 30 ετών Τανζανός θα υπογράψει για 2+1 χρόνια στον ΠΑΟΚ και πλέον μένει να φανεί τι άλλες κινήσεις θα κάνει η ομάδα του Λουτσέσκου ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμη στην έναρξη των υποχρεώσεών της ή, για να ειπωθεί αλλιώς, με τις περισσότερες λύσεις που θα μπορούσε να έχει αυτή την εποχή.

Φρέσκος… Ζίβκοβιτς

Πάντως, χαμόγελα σκορπά ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με την απόδοσή του και ειδικά απέναντι στην Γκεντ ο σέρβος εξτρέμ ήταν υπέροχος με γκολ και ασίστ. Για το νικηφόρο ματς απέναντι στη βελγική ομάδα, ο Ζίβκοβιτς υποστήριξε μεταξύ άλλων για το γκολ του Σβαμπ μετά από δική του ενέργεια:

«Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να σκοράρεις από στατική φάση, ωστόσο είμαστε μια ομάδα που δουλεύει πολύ πάνω στον συγκεκριμένο τομέα του παιχνιδιού. Εχουν έρθει καινούργια παιδιά στην ομάδα, όλοι μαζί δουλεύουμε στις προπονήσεις. Το γκολ του Στέφαν (Σβαμπ) ήρθε μέσα από μια άσκηση που δουλέψαμε αρκετά στην προπόνηση. Το κάναμε τέλεια, γι’ αυτό ήρθε και το γκολ».

Και πρόσθεσε: «Ηταν ένα πολύ καλό φιλικό παιχνίδι, ξέραμε ποιον αντίπαλο έχουμε απέναντί μας, μπήκαμε δυνατά και συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο, καταφέραμε να σκοράρουμε δύο γκολ, αποδώσαμε καλά και στα δύο ημίχρονα, πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ καλό βήμα που μας δείχνει και τον δρόμο για το πώς πρέπει να συνεχίσουμε. Μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε ακόμα καλύτεροι, θα είμαστε πιο ενωμένοι σαν ομάδα, μέσα από τις προπονήσεις θα αποκτάμε αυτοματισμούς και μένουμε συγκεντρωμένοι για τα ματς με την Μπεϊτάρ».