Τη δουλειά που άφησε πέρυσι στη μέση στο Γουίμπλεντον θέλει να ολοκληρώσει φέτος η Ονς Ζαμπέρ από την Τυνησία (νέο 6), που θα παίξει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του λονδρέζικου Γκραν Σλαμ. Απέναντί της θα βρει την εκπληκτική Τσέχα Μαρκέλα Βοντρούσοβα (νο 42), η οποία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τελικό Γκραν Σλαμ.

Η Ζαμπέρ κατάφερε να πετάξει έξω το νο 2 του κόσμου, Αρίνα Σαμπαλένκα, η οποία μετά το Ρολάν Γκαρός ηττήθηκε και στον ημιτελικό του Γουίμπλεντον. Η αθλήτρια από την Τυνησία έχασε το πρώτο σετ με 7-6, αλλά κατάφερε να πάρει τα δύο επόμενα με 6-4, 6-3 και να προκριθεί στον τρίτο τελικό Γκραν Σλαμ της καριέρας της αφού πέρυσι εκτός από το Γουίμπλεντον, είχε διεκδικήσει τον τίτλο και στον τελικό του US Open. Η Σαμπαλένκα από την πλευρά της έχασε την ευκαιρία όχι μόνο να διεκδικήσει το τρόπαιο στο λονδρέζικο Γκραν Σλαμ, αλλά και να ανέβει στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου θα παραμείνει η Σφιόντεκ.

Στον άλλον ημιτελικό η Βοντρούσοβα σταμάτησε την εκπληκτική πορεία της Ουκρανής Σβιτολίνα νικώντας την με 2-0 (6-3, 6-3) μέσα σε μόλις 75 λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα στην καριέρα της η Τσέχα είχε πετύχει μόλις τέσσερις νίκες στο γρασίδι, ενώ στο Λονδίνο τις δύο τελευταίες εβδομάδες συμπλήρωσε έξι!

Σήμερα διεξάγονται οι δύο ημιτελικοί του τουρνουά των ανδρών με το σούπερ ντέρμπι ανάμεσα στον Αλκαράθ και τον Τζόκοβιτς να… αχνοφαίνεται στον ορίζοντα. Ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει τον Μεντβέντεφ και ο Τζόκοβιτς τον Ιταλό Σίνερ.

Δ.Χ.