Η ΑΕΚ με τον Λιβάι Γκαρσία σε καταπληκτική κατάσταση, νίκησε με σκορ  5-0 τη Σαχτάρ στο τελευταίο της φιλικό που διεξήχθη στην Ολλανδία. Τρία γκολ σημείωσε ο επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο και αυτή ήταν η πρώτη του εφετινή παρουσία με τη φανέλα της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ας σημειωθεί πως ο Αλμέιδα (αποθεώθηκε από τους φίλους της ομάδας) δεν είχε στη διάθεσή του τον κορυφαίο της περυσινής σεζόν, Πινέδα, αλλά και τον Γκατσίνοβιτς που προφυλάχθηκε. Δύο γκολ σημείωσε ο Ζίνι, από τις ευχάριστες εκπλήξεις σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν.

Η ΑΕΚ πίεζε ψηλά, έδειξε φρεσκάδα, έκανε κλεψίματα και γρήγορες μεταβάσεις από την επίθεση στην άμυνα και το αντίθετο. Γενικά έδειξε τα καλά στοιχεία της περασμένης περιόδου, μολονότι από το 15′ αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αμραμπατ (δύο κίτρινες).

Ας σημειωθεί πως από το 28′ έπαιζε  με 10 παίκτες και η Σαχτάρ λόγω αποβολής του Ουντόντ. Τα γκολ ο Λιβάι Γκαρσία για το προσωπικό χατ τρικ, τα σημείωσε στο 12′, στο 40′ και στο 3-0 (65′). Το 4-0 «έγραψε» ο Ζίνι στο 83′ και μετά ο νεαρός παίκτης έκανε στο 87′ το τελικό 5-0.

Οι παίκτες της Σαχτάρ έκαναν την εμφάνισή τους πριν από την έναρξη του φιλικού με σημαίες της Ουκρανίας στις πλάτες τους και παράλληλα υπήρξε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου. Λίγο μετά,  μια κοπέλα από την Ουκρανία τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της πατρίδας της.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (75′ Σιντιμπέ), Βίντα (75′ Μήτογλου), Μουκουντί (75′ Ογκμπόα), Χατζισαφί, Σιμάνσκι (75′ Γαλανόπουλος), Αμραμπατ, Γιόνσον (75′ Μαχαίρας), Ελίασον (75′ Ζίνι), Τσούμπερ (75′ Λαμαράνα), Γκαρσία (75′ Φαν Βέερτ).

Σαχτάρ Ντονέτσκ: Τβαρντόβσκι, Καστίγιο, Μποντάρ, Ζούμπκοφ, Γκοτσολεϊσβίλι, Κέλσι, Τοπάλοφ, Ματβιένκο, Ουντόντ, Χλουσένκο, Κορνιένκο.