Οι μεταναστευτικές ροές από θαλάσσης συνεχίζονται και είναι χαρακτηριστικό ότι το περασμένο Σάββατο το Λιμενικό προχώρησε σε ακόμη μία επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή της Λέσβου.

Ειδικότερα, στον εντοπισμό και στη διάσωση οκτώ αλλοδαπών προέβησαν το Σάββατο, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, σκάφος του Λιμενικού Σώματος, που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ημιβυθισμένη λέμβο, με οκτώ επιβαίνοντες, τέσσερις άνδρες, δύο γυναίκες και δύο παιδιά, τους οποίους και περισυνέλεξε από τη θάλασσα.

Οπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, τα οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και για την παροχή πρώτων βοηθειών, ωστόσο πήρε εξιτήριο.

Οι υπόλοιποι αλλοδαποί μετανάστες μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο ΚΥΤ Μαυροβουνίου, ενώ διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Στη Ρόδο

Στο μεταξύ, σε ακόμη μία διάσωση μεταναστών προέβη το Λιμενικό την Παρασκευή στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ακυβέρνητη πνευστή Τ/Χ λέμβο, με δώδεκα  επιβαίνοντες, 10 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 ανήλικο, τους οποίους και περισυνέλεξε. Τρεις αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στον λιμένα Κολυμπίων της Ρόδου, όπου μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο προληπτικά, ενώ οι υπόλοιποι εννέα μεταφέρθηκαν στο νέο καρνάγιο της Ρόδου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το φετινό καλοκαίρι οι ροές μεταναστών τόσο στον Εβρο όσο και στο Αιγαίο είναι ιδιαίτερα αυξημένες σε σύγκριση με αυτές του 2022. Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.