Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανέβει και πάλι στο βάθρο σε δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης. Υστερα από έναν εξαιρετικό προκριματικό από τον οποίο πέρασε ως δεύτερη στον τελικό του τεχνικού προγράμματος στο σόλο, στον τελικό κατέλαβε την 4η θέση χωρίς να καταφέρει να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο της Βουδαπέστης όπου είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Η βαθμολόγηση που της στοίχισε την απώλεια του μεταλλίου ήταν αυτή στην τελευταία υποχρεωτική δηλωμένη άσκηση. Η πρωταθλήτριά μας, που ανήκει στην ελίτ των αθλητριών του αγωνίσματος, αγωνίστηκε τελευταία στη σειρά στον τελικό του τεχνικού και εκτέλεσε το πρόγραμμά της με την επωνυμία «Σειρήνα», για το οποίο βαθμολογήθηκε με 242.5000 στο σύνολο (26.2000 β. στον βαθμό δυσκολίας, 101.9500 στα τεχνικά στοιχεία και 140.5500).

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γιαπωνέζα Γιουκίκο Ινούι, που κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της με 276.5717 βαθμούς. Η Βασιλική Αλεξανδρή, που αγωνίζεται όμως για τα χρώματα της Αυστρίας, κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (ασημένιο), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ιρις Τίο Κάσας από την Ισπανία.

Η Πλατανιώτη αγωνίστηκε με τη Σοφία Μαλκογεώργου και στο τεχνικό ντουέτο όπου το ελληνικό δίδυμο βαθμολογήθηκε για το πρόγραμμά του «Κρουέλα Ντεβίλ» με 238.4784 βαθμούς στο σύνολο κατακτώντας την 6η θέση στον κόσμο σε έναν τελικό όπου καταποντίστηκαν τα φαβορί (Κίνα, Ουκρανία και Αυστρία) λόγω των νέων κανονισμών, ενώ πρώτευσε η Ιαπωνία.

Βλέπει η βάθρο

η εθνική μεικτού

Στο μεταξύ, μετάλλιο θα διεκδικήσει αύριο το μεσημέρι (13.30) η εθνική μας ομάδα του μεικτού τεχνικού ομαδικού. Με μια εκπληκτική εμφάνιση στον προκριματικό προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος, έχοντας συγκεντρώσει τη 2η καλύτερη βαθμολογία από όσες μετείχαν και μένοντας μόνο πίσω από την Κίνα.

Η ομάδα μας, με τις Μαρία Αλζιγκούζη, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, εκτέλεσε ιδανικά το πρόγραμμά της και βαθμολογήθηκε με 261,7013 β. συνολικά.

Στις καταδύσεις εκτός τελικών έμειναν οι Νίκος Μόλβαλης / Θεόφιλος Αυθίνος στα 3 μέτρα συγχρονισμένων και ο Θάνος Τσιρίκος στο 1μ. τραμπολίνο. Οι Κινέζοι ξεκίνησαν φουριόζοι με 5 χρυσά μετάλλια στις καταδύσεις και οδηγούν την κούρσα στον πίνακα των μεταλλίων.

Γ.Λ.