Μετά το 5Χ5 στα φιλικά προετοιμασίας στην Αυστρία, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 το βράδυ της Παρασκευής κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά στη Λεωφόρο. Σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών αφού παρά το ότι διεξήχθη στις 22:00, ο καύσωνας αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για τις δύο ομάδες και κυρίως για εκείνη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που μπαίνει στην τελική ευθεία ενόψει Ντνίπρο. Το συγκεκριμένο ματς δεν ενδείκνυται για πολλά συμπεράσματα, κάτι που πιθανότατα θα γίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια στην αυριανή πρόβα τζενεράλε των Πράσινων κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο (21:00). Σε αυτό το παιχνίδι ο σέρβος τεχνικός θα περιμένει να δει πολύ περισσότερα πράγματα πριν από τους δύο «τελικούς» με τους Ουκρανούς. Για την ιστορία, πάντως, ο Βέρμπιτς άνοιξε το σκορ στο 30′ με κεφαλιά από σέντρα του Μλαντένοβιτς και στο 43′ οι Ισραηλινοί ισοφάρισαν για το τελικό 1-1 με τον Στογιάνοφ μετά από αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι σε αυτό το παιχνίδι ενώ κατά διαστήματα έβγαλε ωραία πράγματα μεσοεπιθετικά. Δείγμα της ποιοτικής αναβάθμισης που συντελέστηκε αυτό το καλοκαίρι για τους Πράσινους με τις προσθήκες που έγιναν αλλά και με επιστροφές, όπως αυτή του μεγάλου άτυχου της περσινής σεζόν, Αϊτόρ. Τόσο ο Ισπανός όσο και ο Τζούρισιτς δείχνουν ικανοί να δώσουν άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας με την ποιότητά τους, ανεβάζοντας κατακόρυφα το επίπεδο στη δημιουργία και την παραγωγή. Κι ενώ ακόμη δεν έχει κάνει το ντεμπούτο του το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Τόνι Βιλένα, ο οποίος αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού στο «8», φέρνοντας στοιχεία που δεν είχε πέρσι ο Παναθηναϊκός με τον Κουρμπέλη για παράδειγμα.

Οι μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός δείχνουν ξεκάθαρη στόχευση από προπονητή και διοίκηση ώστε να ξεφύγει η ομάδα από το σφιχτό στυλ που τη χαρακτήριζε, κοιτάζοντας πρώτα να εξασφαλίσει το μηδέν πίσω και μετά να ψάξει το γκολ. Πλέον οι Πράσινοι θέλουν να γίνουν πιο επιθετικοί, πιο κυριαρχικοί και πιο επιβλητικοί κόντρα στους αντιπάλους τους, κάτι που έχει τα καλά του, αλλά έχει και τα κακά του. Ενα από τα αρνητικά είναι ότι θα αφήνουν περισσότερους χώρους πίσω, ίσως είναι πιο ευάλωτοι αμυντικά σε σχέση με πέρσι που είχαν την κορυφαία άμυνα του πρωταθλήματος. Με Βιλένα, Τζούρισιτς, Μπερνάρντ στην ενδεκάδα είναι αναπόφευκτο αυτό, ωστόσο αυτά που ενδεχομένως κερδίσει ο Παναθηναϊκός από την αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού του, θα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα χάσει.

Εκλεισε την τρύπα στα στόπερ

Και στο αμυντικό κομμάτι πάντως έγιναν σημαντικές κινήσεις, όπως του Φίλιπ Μλαντένοβιτς ο οποίος έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις σε αυτές τις πρώτες του εβδομάδες με την πράσινη φανέλα, ενώ αναβάθμιση θεωρητικά αποτελεί και η τελευταία χρονικά προσθήκη. Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε την απόκτηση του Τιν Γεβντάι, ο οποίος παίρνει τη θέση του Σάρλια στο ρόστερ, με τον διεθνή κροάτη αμυντικό να υπογράφει ως δανεικός για έναν χρόνο από τη Λοκομοτίβ Μόσχας και ενώ η συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων προβλέπει και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι. Ο 27χρονος άσος είναι 26 φορές διεθνής με την εθνική του ομάδα και έχει σημαντικές παραστάσεις αφού μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί στην Bundesliga με τη φανέλα της Λεβερκούζεν.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή του, ο Γεβντάι πραγματοποίησε και την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα, δίχως να χάσει καθόλου χρόνο. Μάλιστα, οι συμπαίκτες του τον υποδέχθηκαν με το γνωστό φατούρο ενώ εκείνος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Γνωρίζω ότι έχει μεγάλη ιστορία με τους κροάτες ποδοσφαιριστές. Μου αρέσει όλο το πλάνο που έχει ο σύλλογος και οι στόχοι που υπάρχουν στο άμεσο μέλλον και νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλουμε όλοι μαζί τον Παναθηναϊκό ξανά σε τροχιά για να κερδίσει τίτλους και να φέρει τίτλους πίσω στο σπίτι».