Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση και εξελίξεις ήταν αυτό που πέρασε για τον ΠΑΟΚ καθώς περιλάμβανε δύο φιλικά πριν η ομάδα αποχαιρετήσει την Ολλανδία αλλά και μία μεταγραφή, αυτή του Αλί Σαμάτα. Οσον αφορά στο πρώτο σκέλος, προχθές ο Δικέφαλος νίκησε με 4-1 την Αλ Τααβόν σε προπονητικού χαρακτήρα παιχνίδι, στο οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε κατά κύριο λόγο ποδοσφαιριστές που δεν λογίζονται ως βασικοί. Αν και οι Ασπρόμαυροι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, γύρισαν το ματς χάρη σε γκολ των Τζίμα, Μουργκ και Βρακά (το τρίτο γκολ ήταν αυτογκόλ), με τους δύο νεαρούς Ελληνες μάλιστα να αφήνουν εξαιρετικές εντυπώσεις. Εκείνοι που προβλημάτισαν ωστόσο ήταν οι λεγόμενοι ως βασικοί που μία μέρα αργότερα ηττήθηκαν με 3-2 από τη Βέστερλο, εμφανίζοντας πολλές αμυντικές αδυναμίες. Ο ΠΑΟΚ υστέρησε σε ταχύτητα και ένταση από την αντίπαλό του η οποία τον έβαλε σε προβληματισμό λίγες μέρες πριν από την πρώτη «μάχη» με την Μπεϊτάρ στα προκριματικά του Conference League.

Από σέντρα του Ράφα Σοάρες ο Νάρεϊ με πλασέ στο 4′ έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στο 14′ ο Ματσούο έκανε το 1-1 με σουτ κι ένα λεπτό αργότερα από κλέψιμο πάνω στον Κωνσταντέλια ο Γιόου με νέο σουτ έγραψε το 2-1. Από γύρισμα του Νάρεϊ στο 17′ ο Τόμας ισοφάρισε σε 2-2, αλλά το γκολ του Ντάτσι στο 64′ έδωσε τη νίκη στους Βέλγους με 3-2. Ευκαιρίες για περισσότερα γκολ είχαν και οι δύο ομάδες, με τη Βέστερλο να έχει και δοκάρι στο 36′, βγάζοντας γενικά πολλές αδυναμίες του ΠΑΟΚ στο προσκήνιο όσον αφορά στο ανασταλτικό κομμάτι. Από την πλευρά του ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έδειξε ιδιαίτερα ανήσυχος πάντως στις δηλώσεις του μετά το ματς δηλώνοντας ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει γίνει. «Προπονητικά πετύχαμε τον στόχο μας, δώσαμε 90′ σε ποδοσφαιριστές παίρνοντας το φορτίο. Με ικανοποιεί αυτό το στοιχείο. Εχουμε χρόνο μετά το σημερινό παιχνίδι και την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί και πέρα δεν έχω κάτι που με απασχολεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρουμάνος.

Τέλος, έτοιμος να ολοκληρώσει την τέταρτη προσθήκη του στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο είναι ο ΠΑΟΚ που προχθές το βράδυ υποδέχθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Αλί Σαμάτα. Ο επιθετικός από την Τανζανία έμεινε ελεύθερος από τη Φενερμπαχτσέ και ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να περάσει τα καθιερωμένα ιατρικά και να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια. Αν όλα πάνε καλά, ο ΠΑΟΚ θα ανακοινώσει σήμερα την απόκτησή του και θα κλείσει έτσι ένα σημαντικό κενό στο ρόστερ του.