Στην κορυφή των ομάδων με τις περισσότερες δαπάνες για το εφετινό καλοκαίρι βρίσκεται η Αρσεναλ. Η αγγλική ομάδα έχει ξοδέψει συνολικά 227 εκατομμυρία ευρώ και φυσικά δεν μένει εδώ, αφού το… καυτό μεταγραφικό καλοκαίρι στο Λονδίνο αναμένεται να συνεχιστεί. Με τις προσθήκες των Ντέκλαν Ράις, Γιούριεν Τίμπερ και Κάι Χάβερτς, η Αρσεναλ πλέον έχει ξοδέψει το ποσό των 227 εκατομμυρίων ευρώ, όσα καμία άλλη ομάδα δηλαδή στο θερινό μεταγραφικό παζάρι.

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Παρί Σεν Ζερμέν με έξοδα ύψους 156 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ακολουθεί η Τότεναμ που έχει ξοδέψει 20 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα. Στην πρώτη οκτάδα συναντάμε επίσης τις Ρεάλ Μαδρίτης (129 εκατ.), Αλ Χιλάλ (118 εκατ.), Λίβερπουλ (112 εκατ.), Λειψία (111 εκατ.) και Τσέλσι (97 εκατ.). Τι παρατηρούμε απ’ τη λίστα; Αρχικά πως δεν βρίσκεται μέσα σε αυτή καμία από τις πρωταθλήτριες των τεσσάρων top πρωταθλημάτων. Δηλαδή δεν συναντάμε την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι, την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν Μονάχου, την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Νάπολι και την Μπαρτσελόνα που επέστρεψε στην κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου. Επίσης δεν συναντάμε καμία ιταλική ομάδα, παρά το γεγονός πως η Seria A αποκτά σιγά – σιγά την αίγλη του παρελθόντος. Και τρεις ιταλικοί σύλλογοι βρέθηκαν και στους τρεις τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Οι… έξυπνες βόμβες, τύπου Κβαρακτσέλια, είναι εκείνες που περισσότερο απασχολούν τους Ιταλούς το εφετινό καλοκαίρι, ενώ οι πρωταθλητές των χωρών προφανώς θεωρούν εαυτούς έτοιμους χωρίς πολλές και εντυπωσιακές κινήσεις. Οι υπόλοιποι είναι που θα επιχειρήσουν να ενισχυθούν για να τους ανταγωνιστούν. Με την Αρσεναλ να ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή της τον οποίο εμπιστεύεται και θεωρεί πως μπορεί να την επαναφέρει στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου. Και γι’ αυτό σε πολλές περιπτώσεις πληρώνει ακόμα και υπεραξίες, ώστε να μην πάρει η Σίτι παίκτες που στοχεύουν και οι δύο όπως ο Ντέκλαν Ράις.