Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο γεγονός της χρονιάς έχει ήδη αρχίσει. Σις 16 Αυγούστου το «Γ. Καραϊσκάκης» θα φιλοξενήσει τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι και τη νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ, Σεβίλλη. Μάλιστα για τον σπουδαίο αυτό αγώνα κοινή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Ο αγώνας αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός συλλόγων της UEFA που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα από το 2007 όταν η Μίλαν κέρδισε τη Λίβερπουλ με 2-1 στον τελικό του UEFA Champions League στο ΟΑΚΑ.

Ο Πειραιάς θα γίνει η ενδέκατη πόλη που διοργανώνει το Σούπερ Καπ της ΟΥΕΦΑ από τότε που ο αγώνας άλλαξε έδρα (Μονακό), μετά την Πράγα (2013), το Κάρντιφ (2014), την Τιφλίδα (2015), το Τρόντχαϊμ (2016), τα Σκόπια (2017), το Ταλίν (2018), την Κωνσταντινούπολη (2019), τη Βουδαπέστη (2020), το Μπέλφαστ (2021) και το Ελσίνκι (2022). Να σημειωθεί πως αυτή τη φορά εάν το σκορ είναι ισόπαλο μετά την κανονική διάρκεια, ο αγώνας θα πάει κατευθείαν στη διαδικασία των πέναλτι χωρίς παράταση.

Οι αντίπαλοι

Η περσινή νικήτρια του UEFA Champions League Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσε το τρόπαιο το 2022, αλλά αυτό δεν κάνει φαβορί τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι κάτοχοι του UEFA Champions League έχουν κερδίσει 27 από τις 47 εκδόσεις. Η Σεβίλλη θα συμβάλει για έναν ανοικτό τελικό πλούσιο σε θέαμα και αντάξιο στην ιστορία του θεσμού και των δύο ομάδων. Το «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν πάντα σκηνικό μεγάλων ευρωπαϊκών αγώνων, αφού δεν είναι λίγα τα σημαντικά ματς επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ που έχει διοργανώσει. Η πολύ καλή συνεργασία σε αυτά τα ματς με τους ανθρώπους της UEFA που είχαν την ευθύνη διεξαγωγής των αγώνων και η πολύ θετική άποψη για τις προδιαγραφές του γηπέδου, τον κόσμο του Ολυμπιακού και φυσικά τον ίδιο τον σύλλογο έκαναν την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να δώσει με κλειστά τα μάτια τη διοργάνωση στη χώρα μας.

Οι δυο ομάδες θα δώσουν ουσιαστικά το έναυσμα για την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν στην Ευρώπη, σε μια αναμέτρηση στην οποία θα παραταχθούν με όλα τους τα αστέρια. Στις 16 Αυγούστου το μεγάλο ραντεβού στο «Γ. Καραϊσκάκης», το σπίτι του Ολυμπιακού, θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο αποτελώντας την καλύτερη δυνατή διαφήμιση για τον σύλλογο, τον Πειραιά και όλη την Ελλάδα.

Γιώργος Μαζιάς