Φως σε κάθε πτυχή της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού, που είχε συγκλονίσει την κοινωνία, με σκοπό να μη μείνει καμία σκιά ούτε ως προς την ένταση του δόλου  ούτε ως προς τον βαθμό συμμετοχικής δράσης των κατηγορουμένων, ζητά η οικογένεια του θύματος που κατέθεσε αίτημα στον αρμόδιο εισαγγελέα για την άσκηση έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης.

«Δεν θέλουμε να αφήσουμε ούτε ένα σημείο το οποίο να μην αποδοθεί δικαιοσύνη στην όλη υπόθεση», είπε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Πουλτσίδης, κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο.

Οπως εξήγησε, η οικογένεια υποστηρίζει ότι οι κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, κατά τη δική τους θέση ενήργησαν με άμεσο δόλο και όχι με ενδεχόμενο, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, ενώ αναφέρθηκε και στον αναβαθμισμένο ποινικό ρόλο, που με βάση τις δικές τους θέσεις είχαν τρεις συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι οι οποίοι καταδικάστηκαν ως συνεργοί στο έγκλημα σε βάρος του Αλκη.  

«Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει ανθρωποκτόνος δόλος αν αναλογιστούμε τα μέσα των δραστών, τα σημεία που χτυπούσαν και τη διάρκεια της επίθεσης και το μερίδιο της συμμετοχής των 5 κατηγορουμένων που κρίθηκαν ως συνεργοί στη συγκεκριμένη επίθεση», δήλωσε ο Γιάννης Πουλτσίδης.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έχει καταδικάσει σε ισόβια και επιπλέον πολυετείς ποινές κάθειρξης τους 7 από τους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Εφεση πάντως κατά της πρωτόδικης απόφασης έχουν ασκήσει και οι κατηγορούμενοι από την πλευρά τους  διεκδικώντας – όπως συνήθως συμβαίνει – πιθανή ευνοϊκότερη μεταχείριση όταν κριθούν σε δεύτερο βαθμό.