10 «Civil War» (1990)

Οκτώ λεπτά κλιμακωτών μελωδιών. Τα τύμπανα στηρίζουν τις ακουστικές κιθάρες της κάντρι, τα παραμορφωμένα riffsκαι φωνητικά που στριγκλίζουν. Οι στίχοι είναι επίσης διαχρονικά ποιητικοί, υποστηρίζοντας ότι κάθε πόλεμος είναι εμφύλιος πόλεμος, καθώς βλάπτει την ανθρωπότητα.

9 «My Michelle» (1987)

Πήρε το όνομά του από ένα κορίτσι και ανοίγει με μια dulcetκιθάρα που νομίζεις ότι θα σε οδηγήσει σε σαχλή ροκ μπαλάντα. Τα ντραμς και οι κιθάρες όμως στη συνέχεια αναλαμβάνουν το σκληρό παιχνίδι. Ομοροφο ροκ κομμάτι.

8 «Mr Brownstone» (1987)

Ο Slashκαι ο Izzy Stradlinσυνεργάστηκαν για να γράψουν το καλύτερο τραγούδι του «Appetite for Destruction», που δεν κυκλοφόρησε ως single, χρησιμοποιώντας έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Mr Brownstoneγια να θρηνήσουν τον εθισμό τους στην ηρωίνη. Στίχοι όπως «he won’t leave me alone» ξαφνικά γίνονται πολύ δυνατοί. Παρά το γεγονός ότι γράφτηκε από δύο κιθαρίστες, ο ντράμερ Steven Adler είναι εκείνος που δείχνει τον δρόμο.

7 «Paradise City» (1987)

Παρά το γεγονός ότι είναι αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές τραγούδι τους, το «Paradise City» ζει και πεθαίνει με τη δύναμη του ρεφρέν του – και τι ρεφρέν. Το «Take me down to the paradise city, where the grass is green and the girls are pretty» είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στην ποπ κουλτούρα που οι νέοι το γνωρίζουν πριν μάθουν για το συγκρότημα που το έγραψε.

6 «Don’t Cry» (1991)

 Ο Roseισχυρίζεται ότι αυτό ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψαν. Αυτός και ο Stradlinτο έγραψαν μαζί στις αρχές του 1985, με τους στίχους να περιστρέφονται γύρω από ένα κορίτσι με το οποίο και οι δύο είχαν σχέση. «Ακούστηκε» το 1991 σε δύο διαφορετικές εκδόσεις στο «Use Your Illusion I» και «II».

5 «You Could Be Mine» (1991)

Το τέλειο soundtrackγια την εφηβική εξέγερση: εκρηκτική ενορχήστρωση, άγριο και επιθετικό τραγούδι στοιχειοθετούν αυτό το αριστούργημα του hard rock.

4 «Night train» (1987)

«Είμαι στο νυχτερινό τρένο!» φώναξε ένας περαστικός στο γκρουπ καθώς η μπάντα περπατούσε στον δρόμο πίνοντας ένα μπουκάλι φθηνό κρασί. Ποιος θα περίμενε ότι αυτή η ατάκα γέννησε το κομμάτι που θα τραγουδούσαν οι θεατές στα στάδια τις επόμενες δεκαετίες;

3 «Sweet Child o’Mine» (1987)

Τα πάντα σε αυτό είναι καθοριστικά για το είδος. Αυτό το… γλείψιμο της κιθάρας είναι εμβληματικό. Οι στίχοι του Roseείναι παγκοσμίως γνωστοί. Και το βίντεο κυριάρχησε στο MTVγια δεκαετίες. Η τότε φίλη του frontman, Erin Everly, ενέπνευσε αυτό το αγαπημένο mega hit, ενώ το riffήταν αρχικά μια άσκηση προθέρμανσης που επινόησε ο Slash. Μόλις το έπαιξε μπροστά στα υπόλοιπα μέλη της μπάντας ήταν το πρώτο βήμα προς το μεγαλύτερο rock ‘n’ roll bangerτης δεκαετίας του ’80.

2 «November Rain» (1991)

Η λέξη «έπος» χρησιμοποιείται υπερβολικά, αλλά η «Βροχή του Νοεμβρίου» αξίζει το επίθετο. Συναισθηματική οδύσσεια που στέκεται εύκολα ως η πιο δακρύβρεχτη στιγμή των G’n’R. Είναι η ισχυρότερη παραγωγή του συγκροτήματος εκτός του «Appetite for Destruction», υποστηριζόμενη από ένα βίντεο που είναι χαρούμενα άγριο.

1 «Welcome to the Jungle» (1987)

Παρά το γεγονός ότι ήταν μόλις το δεύτερο singleαπό το ντεμπούτο τους άλμπουμ, σηματοδότησε από την αρχή ότι ήταν ένα συγκρότημα που προοριζόταν για γίνει σούπερ γκρουπ σε επίπεδα μάλιστα σταδίων. Χρειάστηκαν τρεις ώρες για να το γράψουν, αλλά δημιούργησαν όλα όσα θα μπορούσατε ποτέ να θέλετε σε έναν heavy metalύμνο. Ροκ χωρίς όρια.