Εχει πολλαπλές αναγνώσεις αυτή η ιστορία της ΑΕΚ με τον Λιβάι Γκαρσία και την άρνησή της να τον δώσει. Η ΑΕΚ επιλέγει, τουλάχιστον αυτή τη χρονική στιγμή, να μην πουλήσει τον Λιβάι Γκαρσία έναντι των 22 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να ήταν η τελευταία πρόταση από τη γαλλική Λανς. Στερώντας, ταυτόχρονα, από τον παίκτη ένα πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο απ’ αυτό που έχει αυτή τη στιγμή στην Ενωση. Αλλά στερώντας και από τα ταμεία της ένα ποσό που είναι αμφίβολο αν  βρει στο μέλλον. Ακόμα και αν μιλάμε για το 60% αυτών των χρημάτων, η ΑΕΚ θα έπαιρνε χρήματα με τα οποία θα μπορούσε να βρει αρκετές αξιοπρόσεκτες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Και ενδεχομένως να έβγαινε πολλαπλά κερδισμένη. Επιλέγει να μην το κάνει. Του λέει ξεκάθαρα πως αυτό το καλοκαίρι δεν θα τον αφήσει και θα το συζητήσει ξανά μαζί του τον χειμώνα ή σε έναν χρόνο από σήμερα. Γιατί το κάνει; Προφανώς γιατί θεωρεί ότι η τιμή του στράικερ μπορεί να ανέβει ακόμα περισσότερο. Εκτός αν προκύψουν εξελίξεις με μια ακόμη υψηλότερη πρόταση, γιατί σίγουρα έχουμε μπροστά μας ένα θέμα που «τρέχει».

Η πεποίθηση της ΑΕΚ πως μπορεί να αυξηθεί η τιμή του Λιβάι Γκαρσία,  στηρίζεται στην ευρωπαϊκή προοπτική που έχει μπροστά της και στο γεγονός ότι ο παίκτης ενδέχεται  να κάνει εκεί το ξεπέταγμά του και να δείξει παραπάνω την αξία του, αυτή τη φορά στα σαλόνια της Ευρώπης.

 Εχει ρίσκο όλο αυτό. Εχει ρίσκο να γυρίζεις την πλάτη σε τόσα εκατομμύρια. Αλλά πολλές φορές όλα στις μεταγραφές είναι ένα ρίσκο, ένα στοίχημα. Τι θα γίνει αν ο παίκτης αντιμετωπίσει κάποιον τραυματισμό; Ούτε την ομάδα του θα μπορεί να βοηθήσει, ούτε να πουληθεί στα ίδια επίπεδα. Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο τα πάντα κρέμονται σε μια κλωστή. Και δεν μιλάμε εδώ μόνο για την περίπτωση της ΑΕΚ και του σέντερ φορ της. Η αναφορά σαφώς και είναι γενική.

Προφανώς και μια εταιρεία έχει τη δική της πολιτική και στα οικονομικά και σε όλα. Προφανώς και ο παίκτης όμως θα πρέπει να περιμένει να δει και μια κίνηση στην πράξη και όχι στα λόγια. Το «σε θέλω εδώ και απορρίπτω μια δυνατή πρόταση», ίσως δεν θα κρατήσει τον παίκτη ικανοποιημένο αν δεν συνδυαστεί και με τις ανάλογες οικονομικές απολαβές.