Η κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών στους κλάδους «έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα» και «βελτίωση ενεργειακής απόδοσης κτιρίων» ήταν το αντικείμενο δύο ημερίδων που διοργάνωσε ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ). Ο αποκλειστικός αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών (patents), εμπορικών σημάτων (trademarks) και βιομηχανικών σχεδίων (designs), εποπτευόμενος από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υλοποίησε τις ημερίδες την Τετάρτη 12 Ιουλίου στην Πάτρα και την Τρίτη 18 του μηνός στην Αθήνα. Να σημειωθεί επίσης ότι ο ΟΒΙ αναπτύσσει μια νέα υπηρεσία για τις νεοφυείς (Startups) και μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να τις υποστηρίξει στην κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας τους. Η Πράξη έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020» βάσει της απόφασης ένταξης του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Παραγωγή
νέων ποικιλιών
Η παραγωγή κερασιών και σταφυλιών της ποικιλίας Crimson ήταν το αντικείμενο συνάντησης ανάμεσα στην υφυπουργό Ανάπτυξης Αννας Μάνη – Παπαδημητρίου και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύση Σταμενίτη. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Μάνη – Παπαδημητρίου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Συμφωνήσαμε πως θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία για τον συντονισμό των μέτρων στήριξης των αγροτών, τόσο για τις συγκεκριμένες, όσο και για τις άλλες αγροτικές παραγωγές. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί σημαντικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και δεσμευόμαστε ότι με τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και ενέργειες θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας».
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Διαβούλευση με
τους επαγγελματίες
Στην πρώτη διαβούλευση με τους επαγγελματίες του Δήμου Βέροιας, με θέμα «Γαστροδιπλωματία Δήμου Βέροιας – Καταγραφή τοπικών προϊόντων και συνταγών ταυτότητας του προορισμού και δημιουργία “Μenu Veria Gastronomy” βασισμένο στην έρευνα και τη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς», συμμετείχε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας Γιώργος Καββαθάς. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία που έχει ο γαστρονομικός πολιτισμός ως κομμάτι του τουρισμού με ιδιαίτερα αναπτυξιακή δυναμική εφόσον συνδεθεί με τοπικώς παραγόμενα προϊόντα.