Εκ προοιμίου ο Αρης γνώριζε πως θα έχει δύσκολο έργο στη συνέχεια των προκριματικών του Conference League, αν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αραράτ. Οι Κίτρινοι ήταν στους δυνατούς μόνο στην πρώτη κλήρωση και έτσι, ως αδύναμοι, περίμεναν ένα μεγάλο εμπόδιο στον δρόμο τους για τη συνέχεια. Οπως κι έγινε, καθώς αντίπαλός τους στον τρίτο προκριματικό γύρο θα είναι η Ντιναμό Κιέβου. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 10 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη και ο επαναληπτικός στις 17 του ίδιου μήνα εκτός έδρας, πιθανότατα στην Πολωνία, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Προπονητής της Ντιναμό είναι ο διάσημος και πολύπειρος, Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρας του προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν. Η Ντιναμό δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του παρελθόντος, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως και όλοι οι σύλλογοι από Ρωσία και Ουκρανία, έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα ελέω του πολέμου. Πέρυσι τερμάτισε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος Ουκρανίας, σε μια από τις χειρότερες σεζόν της τα τελευταία χρόνια. Παραμένει ωστόσο μία υπολογίσιμη δύναμη που πάντα είναι ικανή να κάνει τη ζημιά. Το ρόστερ της αποτελείται κατά κύριο λόγο από Ουκρανούς, ενώ μεταξύ των ξένων που διαθέτει είναι και ο Σίντκλεϊ που πέρασε από τον ΠΑΟΚ. Μεγαλύτερο αστέρι της είναι ο 33χρονος Αντρέι Γιαρμολένκο που επέστρεψε στην ομάδα μετά από έξι χρόνια στο εξωτερικό και θητεία μεταξύ άλλων σε Ντόρτμουντ και Γουέστ Χαμ.

Υπό ανασυγκρότηση

Η Ντιναμό έχει στην τροπαιοθήκη της μεταξύ άλλων 16 πρωταθλήματα Ουκρανίας και 13 Κύπελλα ενώ έχει κατακτήσει και δύο Κύπελλα Κυπελλούχων το 1975 και το 1986. Είναι ένας από τους γίγαντες της Ουκρανίας που λόγω του πολέμου έχει υποχωρήσει αρκετά και προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί δίνοντας χώρο και σε νεαρούς παίκτες. Δεν αποτελεί φόβητρο, αλλά σίγουρα σε ενδεχόμενη συνάντηση με τον Αρη, θα είναι το φαβορί για την πρόκριση.