Με στόχο να φτάσει μακριά, έως τους ομίλους, σε αυτή την καλοκαιρινή του περιπέτεια, ο ΠΑΟ δηλώνει ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσει απόψε στο Κόζιτσε της Σλοβακίας την ουκρανική Νντίπρο-1. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου υποστήριξε πως μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια που έχει δώσει στο Τριφύλλι και συμπλήρωσε πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσέξει και στα δύο ματς.

«Ισως θα ήταν υπερβολικό αν πριν από δύο χρόνια έλεγα πως θα παίζαμε προκριματικά για το Champions League. Μπορεί να την το σκεφτόμουν καθόλου, αλλά με βάση τα όσα έχουν γίνει πρόκειται για μια φυσιολογική εξέλιξη, είμαι πολύ καλά που παίζουμε σε αυτή τη διοργάνωση, με κάνει χαρούμενο και πιστεύω μας κάνει όλους χαρούμενους. Δουλέψαμε πολύ αυτές τις έξι εβδομάδες για να είμαστε προετοιμασμένοι. Προετοιμαζόμαστε μέσα από τα φιλικά παιχνίδια όπως και η Ντνίπρο. Είναι δύσκολο να κάνει κάποιος κάποια πρόβλεψη. Να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Οταν δεν έχεις παιχνίδια είναι δύσκολο να προβλέψεις. Γιατί πρόκειται για έναν επίσημο αγώνα και έχει διαφορά από τα φιλικά», τόνισε αρχικά ο σέρβος προπονητής. Και συνέχισε λέγοντας τα ακόλουθα:

«Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι πως είναι δύο παιχνίδια και πρέπει να εκμεταλλευτούμε και στα δύο τον χρόνο που θα έχουμε. Η έλλειψη ευρωπαϊκών ματς και εμπειριών είναι θέμα για όλες τις ομάδες. Από κάπου πρέπει να γίνει κάποιο ξεκίνημα. Σε αυτή τη λογική ψάχνουμε την ευκαιρία μας για να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να είμαστε κάθε χρόνο ως Παναθηναϊκός. Αν γυρίσετε τον  χρόνο πίσω θα δείτε πως 20-25 παιχνίδια ήταν must win αγώνες! Είναι κάτι που παλεύεις όλο τον χρόνο να βρεθείς εδώ. Είναι από τα παιχνίδια που μέσα σε αυτή τη διετία είναι από τα πιο σημαντικά».

Ο Γιοβάνοβιτς θεωρεί την Ντνίπρο -1 ως «οργανωμένη ομάδα και την έχουμε δει και αναλύσει στα παιχνίδια της», ενώ αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές του και ειδικά τους νέους είπε πως «κάναμε ποιοτικές και καλές προσθήκες στην ομάδα. Δεν έχουν όλοι τον ίδιο βαθμό ετοιμότητας αλλά η καθημερινή δουλειά και η ποιότητα των παικτών επισπεύδουν την κατάσταση. Είμαστε καλή ομάδα που με τον χρόνο θα γίνει και καλύτερη».

«Πιο κοντά στον στόχο

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Χουάνκαρ: «Δεν είναι ένας ακόμη αγώνας, αλλά ο αγώνας! Θέλουμε να μπορέσουμε να νικήσουμε για να φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας. Ξέρουμε πως η Ντνίπρο παίζει με τα εξτρέμ ψηλά και κάνει αντεπιθέσεις. Το περιμένουμε με ανυπομονησία και ελπίζουμε να έχουμε ένα καλό παιχνίδι. Οσο για μένα, είναι ιδιαίτερη περηφάνια να μπορώ να παίζω το 100ό μου παιχνίδι με αυτή τη φανέλα και τον σύλλογο. Θέλω να μπορέσω να συμμετάσχω και σε άλλους τέτοιους αγώνες με την ομάδα και να πετύχουμε και άλλους στόχους μας». Ο Γιοβάνοβιτς, εξάλλου,  αποφάσισε τελικά να προχωρήσει σε μία αλλαγή στην ευρωπαϊκή λίστα του Παναθηναϊκού μόλις ένα 24ωρο πριν από τον πρώτο αγώνα των Πράσινων με την Ντνίπρο-1 για τον β’ προκριματικό του Champions League. Ο προπονητής συμπεριέλαβε στους λίστα του Τριφυλλιού και τον Ζέκα στη θέση του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, με τον τελικό αριθμό να παραμένει ίδιος (23). Ο Ιωαννίδης κρίθηκε έτοιμος να βοηθήσει στην επίθεση έστω και ερχόμενος από τον πάγκο, ο Γερεμέγεφ έμεινε εκτός και ο Ζέκα δίνει παραπάνω λύσεις στον άξονα και παράλληλα είναι ένα έμπειρο στέλεχος.

Η Μαρσέιγ

Η ομάδα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντνίπρο-1, μετά  την κλήρωση που διεξήχθη χθες το μεσημέρι στη Νιόν, είναι η Μαρσέιγ. Κάτι όχι ιδιαίτερα καλό για τον ΠΑΟ στον δρόμο για τα play offs, καθόσον οι Γάλλοι είναι δυνατή ομάδα και άκρως φιλόδοξη. Aπό τους τέσσερις ισχυρούς αντιπάλους που είχε μπροστά του, απέφυγε μεν κάποια ομάδα εκ των Μπράγκα, Ρέιντζερς και Αϊντχόφεν, αλλά έπεσε πάνω στη Μαρσέιγ. Πρόκειται για  παραδοσιακή δύναμη του γαλλικού ποδοσφαίρου και έχει σηκώσει ευρωπαϊκό τρόπαιο (η μοναδική στη χώρα της που έχει πάρει το Champions League) και πολλούς εγχώριους τίτλους. Τονίζεται πως έχει και φανατικό κοινό.

Την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην τρίτη θέση με 73 βαθμούς, 12 λιγότερους από την πρωταθλήτρια Παρί και 11 από τη δεύτερη Λανς και έτσι βρέθηκε στο μονοπάτι των προκριματικών. Γι’ αυτό άλλωστε προχώρησε στην πρόσληψη ενός καταξιωμένου προπονητή, με τον Μαρθελίνο να αποφασίζει να αφήσει την Ισπανία. Οι προσθήκες των Κοντογκμπιά, Λόντι, Μαλινόφσκι και Αρίτ ενισχύουν τη Μαρσέιγ ενόψει της νέας σεζόν, ωστόσο η σημαντικότερη και πλέον φανταχτερή κίνηση σε επίπεδο μεταγραφών ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο, καθώς εντάχθηκε στο ρόστερ ο «πολύς» Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (έμεινε ελεύθερος από την Τσέλσι). Σημειώνεται ότι το πρώτο ματς είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 8 ή 9 Αυγούστου (θα είναι γηπεδούχος ο Παναθηναϊκός αν περάσει το εμπόδιο της Ντνίπρο-1) και η ρεβάνς θα γίνει ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.