Με την κάρτα επιβίβασης στην πτήση τσάρτερ για τη Γλασκώβη ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό ο Νίκολας Φρέιρε. Ο αργεντινός στόπερ είναι και επίσημα Ερυθρόλευκος για τη νέα αγωνιστική περίοδο και ήδη το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στο πόσο γρήγορα θα προσπαθήσει να τον εντάξει στις επιλογές του ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Μοιάζει πραγματικά δύσκολο να πάρει από απόψε κιόλας έστω λίγο χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τη Ρέιντζερς. Ο χρόνος όμως πιέζει και οι ευκαιρίες για να τεστάρει ο 42χρονος προπονητής την αγωνιστική κατάσταση του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ομάδας του είναι μόλις δύο: απόψε στο Αϊμπροξ και το Σάββατο στην Αγγλία κόντρα στη Νόριτς.

Ο Φρέιρε – που μετακόμισε σε φόντο ερυθρόλευκο ως δανεικός για έναν χρόνο από την Πούμας με οψιόν αγοράς – έχει να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι από τις 30 του περασμένου Απρίλη. Ακολούθησε όμως κανονικά την προετοιμασία της Πούμας – έχει μπει στο πρωτάθλημα του Μεξικού από τις 9 Ιουλίου – και αυτό σαφώς και βοηθά σημαντικά την ένταξή του. Περισσότερα όμως προφανώς θα φανούν στο χορτάρι. «Οταν άκουσα για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ένιωσα μεγάλη χαρά. Μου ήρθαν πολλά πράγματα στο μυαλό και σας μιλάω σοβαρά, μέσα από την καρδιά μου, ήταν ένα όνειρο για μένα και για όλη μου την οικογένεια να έρθω εδώ και να εκπροσωπήσω τον Ολυμπιακό. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ, είναι ένα όνειρο για μένα. Θα τα δώσω όλα για αυτή τη φανέλα. Πάμε για μια μεγάλη σεζόν φίλοι του Ολυμπιακού, πάμε να παλέψουμε για όλα!» ήταν τα πρώτα λόγια του 29χρονου στόπερ σε φόντο ερυθρόλευκο. Και όλα τα υπόλοιπα φυσικά στο γήπεδο.

Καρέ των στόπερ

Με τον Αργεντινό ο Ολυμπιακός έχει πλέον ένα «καρέ» από στόπερ (Μπα, Ντόι, Ρέτσος) και αναζητά έναν ακόμη στη μεταγραφική αγορά. Μάλιστα χθες από την Αργεντινή προέκυψε η πληροφορία ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν καταθέσει πρόταση 4 εκατ. δολαρίων στη Σαν Λορέντζο για την απόκτηση του Γκαστόν Ερνάντες. Συμπατριώτης του Φρέιρε ο 25χρονος με 30 συμμετοχές στη σεζόν που πέρασε. Κλασικός δεξιοπόδαρος με πολύ καλή πρώτη επαφή της μπάλας και χαρακτηριστικά που αν μη τι άλλο μοιάζουν συμπληρωματικά με αυτά του Φρέιρε. Φυσικά οι Ερυθρόλευκοι κατά την προσφιλή τους τακτική δεν σχολίασαν τη σχετική πληροφορία.