Τέσσερις ταινίες εμπνευσμένες από παιχνίδια

«Toy Story»

To 1995, της Pixar μετέτρεψε τους πρωταγωνιστές της, δυο κούκλες, τον κάουμποϊ Γούντι (με τη φωνή του Τομ Χανκς) και τον αστροναύτη Μπαζ (με τη φωνή του Τιμ Αλεν) σε παγκόσμιες διασημότητες. Οι δύο κούκλες δεν προϋπήρχαν ως παιχνίδια, καθώς γεννήθηκαν στο μυαλό των δημιουργών της ταινίας Τζον Λάσετερ, Πιτ Ντόκτερ και Αντριου Στάντον. Ωστόσο, μετά την επιτυχία της κατασκευάστηκαν οι σχετικές κούκλες και σημείωσαν εκατομμύρια πωλήσεις.

«Transformers»

Στην περίπτωση των ταινιών όπου τα ρομπότ «Transformers» πρωταγωνιστούν, ήταν πράγματι τα παιχνίδια με το ίδιο όνομα που οδήγησαν στην πρώτη ταινία του Μάικλ Μπέι, παραγωγής 2007 που ακολουθήθηκε από μια ολόκληρη σειρά μετά την επιτυχία της. Τα παιχνίδια Transformers είναι ρομπότ που στρίβουν, διπλώνουν και μετατρέπονται σε αυτοκίνητα, αεροπλάνα κ.λπ., όπως ακριβώς βλέπουμε και στις ταινίες.

«G.I. Joe»

Η πλαστική φιγούρα δράσης της εταιρείας Hasbro «G.I. Joe» έγινε επίσης ένα επιτυχημένο franchise κινηματογραφικών ταινιών, από τις οποίες έχουν περάσει μεγάλοι σταρ όπως ο Ντένις Κουέιντ, ο Μπρους Γουίλις και ο Τσάνινγκ Τέιτουμ.

«Η ταινία Lego»

Tα περίφημα παιχνίδια Lego πέρασαν επίσης στον κινηματογράφο το 2014 όταν βγήκε στις αίθουσες «Η ταινία Lego». Ωστόσο δεν σημείωσε μεγάλη επιτυχία.